Herstart amateurcompetitie uiterlijk op 10/11 april, KNVB kijkt al naar alternatieven

Een herstart van de amateurvoetbalcompetitie zal uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april moeten plaatsvinden, heeft de KNVB donderdagavond aan de clubs gemeld. Het betreft de A-categorie. Voor de overige (lagere) competitie gelden andere deadlines.

De KNVB heeft nog twee scenario’s open staan:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Over de resterende scenario’s wordt uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing genomen. De deadline is nu dus helder: uiterlijk op 10/11 april moet de bal weer kunnen rollen. Hierbij houdt de KNVB rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

Alternatieve competities

Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats.

Regionale competities zonder promotie/degradatie

In plaats daarvan zullen voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien voor alle categorieën worden georganiseerd, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

Clubs die onderling al bezig zijn met de organisatie van eigen competities roepen we dan ook op aansluiting te zoeken bij het aanbod dat door de KNVB zal worden georganiseerd. Op die manier kunnen we voor zoveel mogelijk voetballers een passend aanbod organiseren.

Bron: Regio-voetbal

Lees verder