KNVB komt mogelijk woensdag met nadere informatie

De KNVB komt woensdag met een verklaring over het vervolg van de A-categorie in het amateurvoetbal. Dat laat Jan Dirk van der Zee. Directeur amateurvoetbal dinsdagavond weten via een twitter-bericht.

Mogelijk komt er dan meer duidelijkheid over de al lang stilgelegde competities in de Tweede-, Derde Divisie en hoofdklasse. Jan Dirk van der Zee gaf de navolgende reactie via de Twitterpagina van de KNVB: ,,Het is een kleine maar belangrijke stap dat er nu meer ruimte voor jongvolwassenen komt. Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklep en met alleen online contact. Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit. Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten zodat iedereen snel weer normaal mag trainen.”

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd bekend gemaakt dat er weer groepstrainingen toegestaan zijn in de buitenlucht voor spelers tot 27 jaar.

Ook Haaglanden Voetbal komt – aansluitend daarop – op korte termijn met nadere informatie inzake het opstarten van het Haaglanden Voetbal Toernooi voor alle standaardteams (per niveau) en mogelijk voor O23 en vrouwen-teams. Wij hebben hierover overigens contact met de KNVB om te bekijken wat er gezamenlijk kan worden gedaan!

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder