Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen komt knap terug na achterstand

||||||||||||||||||

In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen speelde ADO Den Haag Vrouwen zaterdag gelijk tegen de jongens onder 17 van Nootdorp. Met Maartje Looijen als grote inspirator zag trainer Sjaak Polak zijn team een achterstand van 3-0 goedmaken.

Foto’s: Eric de Wit

Met nieuwkomer Kirsten van de Westeringh als nieuwe spelmaakster begonnen de Haagse vrouwen prima aan het oefenduel op het Rijswijkse Sportpark Prinses Irene. Met een venijnige uithaal stelde zij zelf als eerste de keeper op de proef.  Keepster Maaike van Klink (Barbara Lorsheyd zat nog bij het nationale team) moest zich daarna bij een poging van sv Nootdorp gewonnen geven, maar werd gered door de onderkant van de lat.

Nadat captain Gwyneth Hendriks een aanval had onderbroken, bracht aan de andere kant Liz Rijsbergen Jaimy Ravensbergen in stelling. Haar inzet rolde langs de doellijn voorbij de tweede paal. Daarna ging een te scherpe voorzet van Anne Sellies over. Na krap een half uur spelen kwam sv Nootdorp niet zonder wat geluk en enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. ADO Den Haag antwoordde met een uitnodigend voor het doel langs draaiende vrije trap van Nikki IJzerman. Helaas kon niemand het benodigde tikje geven. Na een knappe slalom van Hendriks werd het schot van Van de Westeringh ternauwernood gered. Op slag van rust had de gelijkmaker moeten vallen. Na een vloeiende combinatie met Ravensbergen en Sellies mikte Rijsbergen echter naast.

Met veel verse krachten, onder wie de andere nieuwkomers Romy Speelman en Wiëlle Douma en de vorig seizoen bij Benfica spelende Jolina Amani, veranderde er na de rust niets aan het spelbeeld. Al in de eerste minuut moest een inzet van Louise van Oosten van de lijn worden gehaald. Aan de andere kant voorkwamen Hendriks en Van Klink schade bij een aanval van de gasten. Akke van den Born zag een schot tot hoiekschop verwerkt worden en daaruit kopte Manon van Raay over. Daarna zoefde een poging van Hendriks rakelings naast.

Uit counters had sv Nootdorp daarna wel twee keer succes: 0-3. Bij die stand kwam Maartje Looijen als invalster in het veld. Met haar eerste pass stuurde zij Manon van Raay weg en dook precies op tijd in het strafschopgebied op om haar trekbal tot treffer te promoveren: 1-3. Net voor het ingaan van het Haags kwartiertje zag Looijen de keeper van sv Nootdorp te ver voor zijn doel staan. Van halverwege de vijandelijke helft liet zij hem kansloos met een juweel van een lob: 2-3. ADO Den Haag ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Douma kopte over uit een hoekschop van Van den Born. Hendriks zag een uithaal uit een vrije trap op het nippertje gered worden, maar in blessuretijd kwam dan toch de verdiende beloning. Amani gaf na een geslaagde actie voor, een inzet van Ravensbergen werd nog gekeerd, maar in de rebound was Van Raay wel trefzeker: 3-3.