Oefenvoetbal: Grote zege ADO Den Haag O21 op Willem II O21

Het team van trainer Gerard van Ruitenburg is het voorportaal van het eerste elftal van ADO Den Haag. Dat was afgelopen weekend duidelijk te zien in de oefenwedstrijd op bezoek bij Willem II O21.

Tekst: Glenn Duijzer

ADO Den Haag O21 speelde net zoals het eerste team met volle energie en zette druk op de Tricolores. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. De wedstrijd kantelde binnen drie minuten toen Jesse Reinders de gelijkmaker scoorde uit een voorzet van Amaine El Karicha. Het was diezelfde El Karicha, die met een mooie individuele actie de 1-2 op het scorebord bracht.

Intenties

Alle goede intenties die Willem II ook voor de tweede helft had, werden binnen zeven minuten totaal om zeep geholpen. Finn Dicke (foto), Fabian Shahaj en Julian Markvoort brachten de stand namelijk op een comfortabel 1-5. Ondanks de diverse kansen veranderde er niets meer aan de stand en boekte de ‘jonkies’ een mooie overwinning.

Competitie

Dinsdag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma, om 20.00 uur op bezoek bij HBS. Zaterdag 28 augustus begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen O21. De aftrap is om 15.00 uur op De Aftrap.

ADO Den Haag O21 speelt in Divisie 1 met als overige tegenstanders: Feyenoord, NEC Nijmegen, NAC Breda, FC Twente/Heracles, Almere City FC en Jong FC Groningen.