Hoofdklasse (zo): HBS onmachtig tegen stug Purmersteijn

||||||||||||||||||||||||||||||||

HBS heeft het tweede thuisduel in de hoofdklasse A niet kunnen winnen. Tegen een stug spelend Purmersteijn bleef de ploeg van Bas Steffens op 1-1 steken. Na drie gespeelde wedstrijden is alles in balans qua cijfers. Eenmaal winst, eenmaal gelijk en eenmaal verloren. Overtuigen doen de ‘Kraaien’ echter nog niet.

Tekst: Hans Kulk       |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het was zondagmiddag gezellig druk op sportpark Craeyenhout. Tel daarbij het mooie weer op en je hebt ideale omstandigheden voor een lekkere pot voetbal. Maar daar heb je twee ploegen voor nodig. Ploegen die negentig minuten volle bak gaan en pas stoppen nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Helaas gebeurde er bar weinig in de beginfase van het duel tussen HBS en Purmersteijn. Pas in de zeventiende minuut kwam HBS tot de eerste behoorlijke aanval, die overigens niets opleverde. De bezoekers uit Purmerend, die de eerste twee duels met een gelijkspel hadden afgesloten, kwamen na ongeveer een half uur op een 0-1 voorsprong. Een schot van afstand bleek te machtig voor HBS-doelman Silver Wartna.

De achterstand schudde de mannen van Bas Steffens direct wakker. David Kappel kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar schoot de bal net naast het doel van de bezoekers. Verder dan een aantal halve kansen kwamen de zwarthemden overigens in het restant van de eerste helft niet.

Overtuigden de ‘Kraaien’ dan wel in de tweede helft, vechtend tegen een 0-1 achterstand? Eigenlijk niet. HBS was te onmachtig om het stug spelende Purmersteijn alle hoeken van het veld te laten zien. Toch kwamen de gastheren in de slotfase alsnog langszij. Bryan Bröcker kopte HBS naast Purmersteijn: 1-1. ‘Een doelpunt uit het niets’ liet het Twitter-account van HBS (HBSFANZONE – red.) zelfs weten.

Matig spelen en toch een punt pakken. Dan moet je als ploeg tevreden zijn. Wetende dat de competitie net is begonnen. Na drie wisselende resultaten weet coach Steffens echt wel waar zijn ploeg zich nog kan verbeteren. De competitie is nog lang, heel lang zelfs. En laten we eerlijk zijn, het is toch heerlijk dat er alweer drie weken achtereen is gevoetbald? HBS komt er wel, is het niet rechtsom, dan wel linksom.

Komend weekend gaan de ‘Kraaien’ op bezoek bij Alcides in Meppel, dat tot dusver eenmaal won en tweemaal gelijk speelde. Gaan de zwarthemden daar hun eerste uitzege van het seizoen pakken?