Hoofdklasse (zo): TAC’90 onverdiend onderuit bij TOGB

|||||||||||||||

Uitgaande van de gedachte ‘Never change a winning team’ had TAC’90 trainer Mario Koswal dezelfde elf het veld ingestuurd, die tegen Emmen de eerste winst van dit seizoen had gepakt. De Haagse TOGB-trainer Mark Schuur had gekozen voor een jonge formatie, waarbij de meeste spelers opmerkelijk genoeg in deze eeuw zijn geboren.

Tekst: Eugène Hercules       |      Foto’s: Ron Fruining

TOGB kwam het beste uit de startblokken. Voordat alle bezoekers echt wakker waren miste Guus Steerneman namens de thuisploeg al na één minuut de kans op de openingstreffer. Vijf minuten later stond de 1-0 stand wel op het (fictieve) scorebord. TAC’90 gaf een hoekschop weg en terwijl de rood-blauwe verdediging zich nog aan het organiseren was, stond de eerdergenoemde Steerneman zo vrij als een vogeltje op de vijfmeterlijn klaar om de score te openen: 1-0.

Bijna direct daarna had TAC’90 alle geluk van de wereld toen Leroy Zwarteveld de bal voorlangs schoot in plaats van in het Haagse doel. TAC’90 herstelde zich hierna en trok het spel naar zich toe. Het was vervolgens Haafid Laari, die een mooie voorzet van Randell Labordus maar net over het doel kopte. Petit Jagbandhan legde daarna met een schitterende dieptepass de grondslag voor de gelijkmaker. Djameiro Rigters trok de bal vervolgens goed voor en spits Kishan Kanhai maakte na twintig minuten spelen met zijn eerste treffer van dit seizoen de gelijkmaker: 1-1. Lang duurde de Haagse vreugde niet, want slordig balverlies leidde tot de 2- 1 voorsprong voor TOGB. De doelpuntenmaker die profiteerde was de pas 19-jarige Ryan Pronk. TAC’90 rechtte de rug en kreeg daarna volop kansen, die echter onbenut bleven.

De in groten getale naar Berkel en Rodenrijs afgereisde supporters van TAC’90 zagen dat hun trainer Koswal deels gedwongen door blessures rondom de pauze twee aanvallende wissels in moest brengen. Het tempo werd opgeschroefd en TOGB moest steeds meer achteruit. De spanning was te snijden en het wachten was op de Haagse gelijkmaker. TOGB-trainer Schuur zag zijn ploeg steeds meer wankelen en bracht daarom een extra verdediger in om de voorsprong vast te houden. Met soms het nodige kunst- en vliegwerk en doordat de Haagse voorwaartsen de kansen maar niet naar behoren wisten af te ronden lukte de opzet van TOGB uiteindelijk ook. De 2-1 stand bleef daardoor onveranderd.

Na afloop beseften de spelers van TAC’90 dat zij een geweldige kans hadden laten liggen op een prima resultaat en daarmee op een goede klassering in de Hoofdklasse A. Volgend week is de ploeg van trainer Mario Koswal vrij en daarna wacht een verre uitwedstrijd tegen De Zouaven.