TOTO KNVB-beker: Westlandia plaatst zich voor ‘grote’ toernooi

Westlandia moest voor de TOTO KNVB-beker aantreden bij Hoogland. Eerder wonnen de Naaldwijkers daar ruim, maar trainer Cesco Agterberg had al laten weten, dat ‘resultaten uit het verleden geen garanties geven voor de toekomst’.

Tekst: Ton Beije

Toch stapte Westlandia als winnaar van het veld op sportpark Langenoord met een nipte 0-1 overwinning en mag zich gaan opmaken voor de volgende ronde, waarin ook de betaald voetbalclubs instromen.

Westlandia kreeg al snel een tegenvaller te verwerken, want na dik een kwartier moest Jedsel Markes uitvallen met een blessure. Voor hem kwam in het veld Olek Mrowicki. Pas na vijfentwintig minuten het eerste echte wapenfeit in aanvallend opzicht voor Westlandia. Een flitsend schot van de na een uitsluiting teruggekeerde Melvin Vissers werd gepareerd door de doelman van Hoogland.

Raak

Vier minuten later was het toch raak voor de bezoekers. Na een prima aanval waarin Anwar Beeldstroo en Melvin Vissers een rol speelden, kwam de bal bij Can Memisoglu (foto), die vervolgens het net van de thuisploeg bol liet staan: 0-1. Zes minuten voor rust was Westlandia dicht bij de verdubbeling van de marge, maar het schot van Serhat Cakmak wordt knap gestopt door de Hoogland-doelman. Westlandia, dat het duel voor rust grotendeels onder controle had, kon met die 0-1 voorsprong aan de thee.

Opluchting

In het tweede bedrijf hield iedereen die Westlandia een warm hart toedraagt de adem in na dik een uur spelen, toen een aanvaller van de gastheren alleen op doelman Jack Morauw afging. De bal verdween tot opluchting van de groen-witten naast de voor Westlandia goede kant van de paal.

Met nog dik een kwartier op de klok moest Hoogland verder met tien man vanwege een rode kaart, die werd getoond vanwege een te laat ingezette sliding. Bij Westlandia maakte Serhat Cakmak plaats voor Giovanni van Ree. Door de magere 0-1 voorsprong bleef het wel spannend tot het laatste fluitsignaal. Hoogland probeerde het vooral vanuit hoekschoppen en vrije trappen. Op slag van tijd redde doelman Jack Morauw zijn ploeg, door een inzet van Hoogland knap te pareren. Het bleef uiteindelijk bij die één treffer van Memisoglu.