Oefenvoetbal: ADO Den Haag Onder 21 onderuit bij VVV Venlo

De reserves van VVV-Venlo hebben maandagmiddag in eigen huis afgerekend met de reserves van ADO Den Haag. Dankzij doelpunten van aanvoerder Danny Post en Thijme Verheijen werden de Hagenezen aan de kant gezet: 2-0.

VVV begon met Danny Post in de basis. De aanvoerder van VVV maakte zijn rentree na een blessure en was direct belangrijk. Hij zette zijn ploeg na een kwartier op voorsprong door uit een hoekschop de 1-0 binnen te werken. Na die openingstreffer vielen er lange tijd geen kansen te noteren, totdat Thijme Verheijen goed wegdraaide bij zijn directe tegenstander. De aanvaller kon vervolgens alleen op ADO-doelman Youri Schoonderwaldt (foto) af en bleef oog in oog met de doelman uiterst rustig: 2-0.

Vrije trap

In de rust werden Post, Wassim Essanoussi, Joeri Schroijen en Mitchell van Rooijen gewisseld en kwamen Erik Sorga, Carl Johansson, Lennart Mehler en Jonas Hubert Theuerzeit in het veld. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor ADO Den Haag, dat met een goede vrije trap dicht bij de aansluitingstreffer was. De paal voorkwam echter een doelpunt. In het restant van de tweede helft kreeg ook VVV nog een aantal goede kansen via onder meer Johansson en Verheijen, maar gescoord werd er niet meer.