TOTO KNVB Beker: Excelsior Maassluis bekert verder na zege op Westlandia

||||||||||||||||||

Excelsior Maassluis was op De Hoge Bomen in Naaldwijk een maatje te groot voor Westlandia in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. De thuisploeg kon in de slotfase nog terug in het duel komen, maar de Tricolores maakten daarna aan alle onzekerheid een einde.

Tekst: Roland van der Linden                |    Foto’s: Ron Heinen

Het eerste schot op het doel kwam bij Westlandia vandaan, maar doelman Jean Paul van Leeuwen van de bezoekers voorkwam een vroege treffer. Kort daarna kon aan de andere kant Bram Wennekers alleen op het doel van Westlandia afgaan, maar ook Jack Morauw liet zich niet verschalken. Met nog geen kwartier op de klok mocht de club uit Maassluis aanleggen voor een strafschop. Gabri Urbanus schoot vanaf elfmeter de 0-1 binnen.

Kansen waren er daarna aan beide kanten, maar alleen de bezoekers konden de bal over de doellijn krijgen. Zes minuten voor rust werd een goed uitgespeelde aanval door Omar El Baad goed afgerond: 0-2.

Na de hervatting zag Westlandia al snel een schot van Melvin Vissers over het doel gaan. Na een kwartier speelde Giovanni da Fonseca Redouan Omar Ouali vrij voor de Naaldwijkse doelman. Het schot ging van dichtbij over het doel heen. Vijf minuten later was het wel raak. Een vrije trap van weer Gabri Urbanus ging via de muur het doel in langs goalie Morauw: 0-3.

In de laatste tien minuten gebeurde er een hoop. Eerst kopte invaller Darwin Heuvelman de bal uit een vrije trap voor de 0-4 binnen. In een oogwenk scoorde Westlandia daarna binnen twee minuten twee doelpunten. Een treffer van Desley Bransen werd gevolgd door een doelpunt van Giovano van Ree: 2-4. Het beetje hoop dat Westlandia had werd meteen daarna weggevaagd. Uit de counter scoorde Kaylan Muis de 2-5, waardoor de formatie van trainer Dogan Corneille mag hopen op een leuke tegenstander in de volgende bekerronde.