Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 wint ruim van FC Den Bosch O21

|||||||||||||||||||||||||

Op de laatste zaterdag voor de kerstvakantie speelde ADO Den Haag O21 op De Aftrap nog een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch O21. De bezoekers overwinteren op een tweede plek in Divisie 3A met slechts drie punten achterstand op Go Ahead Eagles O21.

Tekst: Glenn Duijzer                    |            Foto’s: Aad van der Knaap

Door blessures was het team van Gerard van Ruitenburg flink uitgedund. Ook zaten er vier reservespelers op de bank, waaronder doelman David van de Riet. De bezoekers kampten met hetzelfde probleem met slechts vier wisselspelers, inclusief doelman op de bank.

De Haagse intenties waren duidelijk, alleen de winst telde. En de bezoekers werden al snel onder druk gezet. Dit resulteerde in een mogelijkheid van Nick Broekhuizen binnen zestig seconden. De Bossche doelman Van den Berg wist met een prachtige redding een vroege achterstand te voorkomen. In de negende minuut was het toch raak, nadat Broekhuizen met een dieptebal Aimane El Karicha wegstuurde. De rechtsbuiten was niet zelfzuchtig en legde de bal voor het Bossche doel netjes op de vrijstaande Nino Noordans. De Haagse spits wist wel raad met dit cadeautje en joeg de bal hard in de touwen: 1-0.

De geel-groenen waren de betere ploeg en waren duidelijk op revanche uit voor de nederlaag van vorige week tegen sc Cambuur O21. Na 23 minuten was het Rafael Struick, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal op de vrijstaande Broekhuizen plaatste. In een druk strafschopgebied wist Broekhuizen de uitkomende doelman met een slim lobje te verschalken: 2-0. Tien minuten later viel de 3-0 uit een lange uittrap van doelman Kilian Nikiema over alles en iedereen heen. De rappe rechtsbuiten El Karicha wist wel raad met dit kansje en liep op snelheid richting doel. De Bossche doelman kwam nog wel uit, maar had geen verweer op de bal die El Karicha door de benen speelde: 3-0.

Voor rust waren er nog wel kansen voor ADO Den Haag O21. Struick zette met één actie drie tegenstanders opzij. Maar in plaats van de bal voor te geven, ging hij voor eigen succes. Doelman Van den Berg wist de bal te blokken. Diezelfde sluitpost was een paar minuten voor rust kansloos, nadat de bal via verdediger De Vulder in de kruising verdween. Helaas voor El Karicha werd de treffer afgekeurd, omdat hij de bal in een buitenspelsituatie had ontvangen. In de laatste seconden voor rust, drukte de vrijstaande Broekhuizen de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

In rust wisselde ADO Den Haag O21 viermaal en de bezoekers driemaal. Na 55 minuten zette Struick aan voor een lange rush over de rechterkant en plaatste de bal naar de vrijstaande Faissel Zefri. De invaller schoot echter te zacht in, waardoor de Bossche doelman de bal kon redden. Een minuut later was daar de eerste kans voor de bezoekers. Diverse blauwhemden kregen de kans om op doel te schieten. Nagenoeg alle ballen werden door verdedigers geblokt. Totdat Sven Roos van dichtbij de bal op de vuisten van de Haagse doelman Van de Riet schoot. Dat was direct de enige mogelijkheid van de bezoekers. Met nog een klein half uur te spelen, was er een actie aan de rechterkant van ADO Den Haag O21. El Karicha speelde zich goed vrij, maar ging voor eigen succes. In de rebound was Zefri wel doeltreffend: 4-0. Drie minuten later was het weer raak, toen Julian Markvoort op het randje van buitenspel door mocht gaan en voor het doel de vrije El Karicha zag staan. De Haagse aanvaller had geen moeite met dit kansje: 5-0. In de slotfase vielen er nog twee gele kaarten aan de kant van FC Den Bosch O21: Noël Hendriks en Sven Roos waren de ontvangers.