Oefenvoetbal: Quick Boys te sterk voor ADO Den Haag O21

|||||

In de laatste oefenwedstrijd van Quick Boys was de ploeg uit Katwijk te sterk voor ADO Den Haag O21. Op Sportpark Nieuw Zuid werd het 3-1 voor de ploeg van Edwin Grünholz. Naast de assistent-trainer van ADO Den Haag en hoofdtrainer van Quick Boys lopen er bij de Katwijkse tweedeklasser nog meer begeleiding en spelers rond met een geelgroene achtergrond.

Tekst: Glenn Duijzer                      |              Foto’s: Frans Leermakers

In de staf van Quick Boys vinden we oud-doelman Martijn de Zwart en oud-verdediger Albert van Oosten terug. In de selectie die tegen ADO O21 in het veld kwam, stonden verder nog Nigel Ogidi-Nwankwo, Ricky van Haaren en Lorenzo van Kleef.

De eerste mogelijkheid was voor ADO Den Haag via Nick Broekhuizen. Zijn inzet werd door een Katwijkse verdediger van richting veranderd, waardoor de bal op de paal belandde. Nog geen twee minuten later was er een ongelukkige actie van de Haagse verdediger Emre Ates, die bal op de doellijn inleverde aan Youssef El Kachati. Met een sliding wist de aanvaller de score voor de thuisploeg te openen: 1-0. Na iets meer dan een half uur spelen wist uit een hoekschop van Evan Rottier Jesse Reinders al koppend de gelijkmaker kon scoren: 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Quick Boys nog eenmaal gevaarlijk voor het Haagse doel. Een voorzet van de linkerkant van Nigel Ogidi-Nwankwo werd door verdediger Jan-Willem Kamp goed ingeschoten, maar met een katachtige redding wist doelman David van de Riet de stand gelijk te houden.

ADO Den Haag bracht vier verse krachten binnen de lijnen na de rust. Dat dit niet het gewenste resultaat had, bleek binnen zes minuten. Het was eerst Nick Runderkamp die van afstand de 2-1 erin schoot en nog geen minuut later bracht Borg Knijnenburg op aangeven van Levi van Duijn de stand op 3-1. Tussendoor wist de Haagse doelman in een één-tegen-één situatie met Knijnenburg nog redding te brengen.

ADO Den Haag O21 kwam deze klap niet meer te boven en was na rust de onderliggende partij. De score had nog groter kunnen worden als Van de Riet de bal niet voor de voeten van Youssef El Kachati wegpakte. Vlak voor het Haagse kwartier lobde de uitblinker aan de zijde van Quick Boys, El Kachati, de bal over de verdediging op Levi van Duijn. Zijn inzet belandde op de paal.

De enige kans voor ADO Den Haag was net in het Haagse Kwartiertje toen Nino Noordanus alleen op doelman Pim van der Plas af mocht gaan. De doelman wist de bal opzij te tikken en in de rebound was afgeven een betere optie geweest, maar schoot Noordanus de bal op een verdediger uit een moeilijke positie. Het was een leerzame ontmoeting voor ADO Den Haag O21 tegen een goede en sterke tegenstander.

Komende dinsdag staat voor ADO Den Haag O21 de laatste oefenwedstrijd op het programma, uit tegen TOGB en de aftrap in Berkel is om 20.15 uur.