Zaterdag 1A: Die Haghe hengelt bij Zwaluwen’30 drie belangrijke punten binnen

Na een lange busreis streek Die Haghe neer in Hoorn (NH) voor het cruciale duel met HCSV Zwaluwen’30. De dertien jaar oude kunstsprieten hadden hun langste tijd gehad en dat betekende voor beide teams negentig minuten afzien.

Tekst: Wim van de Graaf

Die Haghe begon voortvarend aan de wedstrijd en in de vierde minuut gaf Roy van der Ven een prima voorzet, maar Sander de Jong kopte de bal over. Een paar minuten later een vlot lopende Haagse aanval, maar het schot van Phiras Chehoudi kon de Hoornse doelman niet verontrusten. In de elfde minuut was daar ineens een snelle uitbraak van Zwaluwen, maar een ingeschoten bal ging uit kansrijke positie naast het Haagse doel. Ook in de zestiende minuut was daar weer een uitbraak waarbij doelman Bas Drost (foto) bekwaam redding bracht en de rebound gehaast werd naast geschoten.

Schoonheid

Die Haghe moest dus na het goede begin even terug, maar herstelde zich goed zonder groots te spelen. Een paar aanvallen stierven echter telkens in schoonheid totdat de bal boven op de Hoornse lat belandde en de in het veld terugspringende bal in het zijnet werd geschoten. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van de withemden in de eerste helft, want het spel aan Haagse zijde werd er niet beter op. Het kreeg op slag van rust zelfs het deksel op de neus toen uit het niets een voorzet van Zwaluwen’30 tot de 1-0 voorsprong werd gepromoveerd. Werk aan de winkel in de rust voor trainer Wim de Jong die zijn team steeds vaker de greep op de wedstrijd zag verliezen.

Protest

Die Haghe moest dus aan de bak om de aansluiting op de ranglijst niet kwijt te raken en in de 55e minuut was het dan ook eindelijk raak. Noah Abid kopte via een verdediger op het doel en de Hoornse keeper wist de bal net achter de lijn weer het veld in te duwen. De arbiter van dienst, Van Dijk uit Etten-Leur, had echter goed oog op de situatie en kende het doelpunt dan ook toe: 1-1. Dit onder groot protest van Zwaluwen’30, maar de leidsman had het goed gezien. Die Haghe voerde hierna de druk verder op al moest het achterin alert blijven op de snelle uitvallen van de rood zwarten. Na een grove charge van de Hoornse speler Jermey Wessemius op Noah Abid kon hij met zijn tweede gele kaart op zak met rood vertrekken.

Schijnbewegingen

Zo kreeg Die Haghe steeds meer ruimte op het veld en ging Phiras Chehoudi op rechts goed door, maar zijn puike voorzet was niet aan de ingevallen Sami Aoulad Said besteed. Vier minuten later een soortgelijke situatie en deze keer leverde Sami goed werk af door de bal af te schermen en door te spelen op Noah Abid, die met een paar heerlijke schijnbewegingen de Zwaluwen-achterhoede op het verkeerde been zette om daarna de bal knap in het doel te schieten: 1-2. De vreugde aan Haagse zijde was zeer groot en Die Haghe moest nu alles op alles zetten om de overwinning over de streep te trekken. Langs de lijn werd het met de vele meegereisde Die Haghe-supporters nog een paar minuten billenknijpen. Doelman Bas Drost had nog een goede redding nodig om de drie punten mee de bus in naar Ockenburgh te nemen en hoewel Die Haghe matig speelde, Zwaluwen’30 de meeste kansen had gekregen, was deze gestolen overwinning toch een verdienste van het hele team dat nooit had opgegeven.

Tweede periode

Die Haghe klom wat plaatsen en staat nu zelfs derde in de stand van de tweede periode, precies één punt achter sv Honselersdijk. En laat nu dat team komende dinsdag op Ockenburgh de tegenstander in een inhaalwedstrijd zijn. Het blijft in deze 1e klasse A een rare, maar leuke competitie en behalve de ongeslagen koploper WV-HEDW zullen alle andere teams voor een goede klassering alle zeilen bij moeten zetten.