O21-competitie: ADO Den Haag O21 neemt revanche op NAC Breda

ADO Den Haag heeft op sportieve wijze revanche genomen voor de nederlaag eerder dit jaar tegen NAC Breda. Op 26 februari waren de Brabanders met 1-3 te sterk voor ADO Den Haag. Nu stond dezelfde wedstrijd weer op het programma, maar in de voorjaarscompetitie.

Tekst: Glenn Duijzer

De wedstrijd werd gespeeld in een heerlijk zonnetje met onder de aanwezige toeschouwers onder meer Paul van Lith en NAC Breda-trainer Edwin de Graaf.

Voordat iedereen goed en wel zijn plaats had gevonden, gaf het scorebord al de 1-0 stand aan. Goed opkomen van de rechtervleugelverdediger Danté Roethof die gevolgd werd met een voorzet op Sacha Komljenovic (foto). De middenvelder, die samen met de gebroeders Michael en Jonathan Mulder en Xander Severina de selectie van ADO O21 aanvulde, was vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend.

Kansen

In de voorbeschouwing was het al door trainer Gerard van Ruitenburg aangegeven en tijdens de wedstrijd werd het wederom duidelijk gemaakt. ADO O21 beloont zich niet door de gecreëerde kansen te benutten. Spits Evan Rottier draaide na elf minuten goed weg van zijn tegenspeler, maar schoot vervolgens over het doel.

Redding

Na slecht uitverdedigen van NAC kwam de bal voor de voeten van Nick Broekhuizen. Zijn schot richting de kruising werd met een geweldige redding door doelman Pepijn van de Merbel uit de lucht geplukt. Na dik een half uur spelen liep Severina op links door en speelde de bal in de loop van Rottier. Wederom schoot de spit de bal over het vijandelijke doel.

Vijf minuten voor de rust was het dan toch raak toen Evan Rottier vanuit de verdediging werd weggestuurd. Op het juiste moment legde hij de bal terug op Xander Severina, die de marge verdubbelde: 2-0. Het had nog voor rust 3-0 kunnen zijn toen Finn van Breemen met een lange bal Severina alleen voor de keeper zette. Zijn inzet ging rakelings langs het doel, waardoor de ruststand 2-0 beef.

Domineren

Na rust waren er minder kansen voor ADO Den Haag, omdat NAC het achterin beter voor elkaar had. ADO Den Haag bleef de wedstrijd wel domineren. De eerste kans na rust was na goed doorlopen op de rechterkant van Severina, die de bal teruglegde op Rottier. Zijn inzet werd door de doelman geblokt, ook de rebound van Broekhuizen wist de sluitpost van NAC te stoppen en als dan Jonathan Mulder ook nog eens van dichtbij kon aanleggen, was het wederom doelman Van de Merbel, die de weg naar de 3-0 blokkeerde.

Raak

Na zeventig minuten was het dan eindelijk toch raak toen wederom Severina aan de linkerkant kon opstomen tot de achterlijn. Zijn voorzet op de net ingevallen Aimane El Karicha was perfect en met zijn eerste balcontact wist de invaller de 3-0 te scoren. Zeven minuten later viel plots de 3-1 toen een ongehinderde Boris van Schuppen de bal van buiten het strafschopgebied op het doel schoot. De debuterende doelman David van de Riet zag het schot te laat en kon niet meer adequaat reageren: 3-1.

In de resterende minuten konden de bezoekers niet veel meer aan de stand veranderen en ADO Den Haag O21 speelde de wedstrijd professioneel uit. Komende zaterdag spelen de geelgroenen wederom een thuiswedstrijd en ditmaal is Feyenoord O21 de tegenstander. Om 15.00 uur wordt er begonnen op De Aftrap.