Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 moet buigen voor De Graafschap O21

ADO Den Haag O21 heeft het vrije weekend gebruikt om een oefenwedstrijd te spelen tegen De Graafschap O21. De ploeg uit Doetinchem speelt een divisie lager dan de Hagenaars, maar hebben momenteel nog steeds kans op promotie. De Graafschap O21 staat op de tweede plaats met hetzelfde puntenaantal als nummer één, FC Emmen O21.

Tekst: Glenn Duijzer

Trainer Gerard van Ruitenburg benutte deze oefenwedstrijd om alle spelers minuten te geven. Fabian Shahaj, Rafael Struick en Kilian Nikiema waren afwezig omdat ze de avond ervoor bij de A-selectie zaten. Evan Rottier en Azedinne Annamousi waren beiden geblesseerd en Amin Essabri was op stage bij SC Telstar. Sam Li maakte zijn rentree na een blessure en Finn Dicke kwam vanuit de A-selectie over.

Lummelen

De bezoekers waren in groten getale naar Den Haag afgereisd en gebruikten in totaal 22 spelers, verdeeld over beide helften. De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers, waarbij het er soms wel op leek, dat de geelgroenen in het midden van een partijtje lummelen stonden. Na dik een half uur spelen kwamen de Achterhoekers ook op voorsprong, maar hier was een misverstand in de Haagse verdediging voor nodig. Anis Yadir strafte de miscommunicatie tussen Sam Li en Finn Dicke netjes af: 0-1.

Misverstand

Het werd zelfs 0-2. Pim Lukassen ging over links weg en zijn voorzet bereikte Anis Yadir, die eerder bij de bal was dan verdediger Silvinho Esajas. De voorsprong gaf de juiste krachtverhouding aan. Toch wist ADO Den Haag O21 voor de rust nog iets terug te doen. Ook hier was een misverstand in de verdediging voor nodig. De foute spelhervatting van de doelman werd door Aimane El Karicha en Nick Broekhuizen goed afgestraft. Het was aanvoerder Broekhuizen die de 1-2 in de verre hoek wist te schieten.

Solo

Na de rust, met vier nieuwe spelers aan Haagse zijde en elf aan de kant van de Superboeren, gaf het duel een ander beeld. ADO Den Haag wist zich meer en meer in de wedstrijd te knokken en bracht al binnen zes minuten de stand op 2-2. Invaller Abdurahman Sango bracht met een mooie solo de bal bij Julian Markvoort (foto), die van dichtbij met een puntertje de stand gelijk wist te trekken: 2-2.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de bezoekers kregen de beste kansen. Doelman David van de Riet wist tweemaal een afstandsschot te pareren. Een kwartier voor tijd wist de Haagse doelman oog in oog met spits Sam Bisselink de bal tot corner te tikken. Acht minuten voor tijd kwamen de bezoekers toch op voorsprong en wederom was het een misverstand in de Haagse verdediging. Invaller Finn van Breemen stond op de voor hem ongebruikelijke linksbackpositie. Na een hoge bal waar een duw op Esajas aan vooraf ging, beoordeelde Van Breemen de situatie verkeerd in en was het Sisqo Lever, die de bal achter de verder uitstekend keepende David van de Riet liet verdwijnen: 2-3.

Het was wederom een nuttige oefenwedstrijd waarin alle spelers weer minuten konden maken tegen een sterke tegenstander, die volgend seizoen wel eens in dezelfde competitie zou kunnen gaan spelen.