TOTO KNVB Beker-loting: Scheveningen thuis, Quick uit

De loting voor de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker 2022-2023 heeft plaatsgevonden. Tijdens de loting zijn 42 teams aan elkaar gekoppeld. De winnaars van de 21 wedstrijden in deze tweede kwalificatieronde plaatsen zich voor de eerste ronde en daarmee voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.

Jesse Buitenhuis, middenvelder van Sparta Nijkerk en uitkomend in de Derde Divisie, verrichtte de loting op het Bondsbureau in Zeist. In de pot zaten 6 winnaars uit de eerste kwalificatieronde, de 24 vrijgelote teams vanuit die kwalificatieronde en 12 teams vanuit Jack’s League.

Vrije loting

Daarbij was er sprake van een vrije loting. Dat wil zeggen dat alle 42 teams aan elkaar gekoppeld konden worden, ongeacht de competitie waarin zij uitkomen. De speeldata in de tweede kwalificatieronde zijn dinsdag 20 en woensdag 21 september. Alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur. De 21 teams die doorgaan, zitten op zaterdag 24 september in de kom bij de loting voor het hoofdtoernooi.

Heerlen

Van de regioteams lootte Scheveningen een wedstrijd op sportpark Houtrust tegen Harkemase Boys. Excelsior Maassluis mag ook voor eigen aanhang aantreden en krijgt bezoek van Hercules. Quick wacht echter een verre uitwedstrijd. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan moet naar Groene Ster in Heerlen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder