HV Toernooi – Sir Winston Cup: FC Skillz verliest en moet meerdere erkennen in HBS

FC Skillz speelde voor een tweede maal een zekere ‘beslissingswedstrijd’ in de poulefase tegen HBS. Daar de eerste ontmoeting in een 2-2 gelijkspel eindigde, moest de eersteklasser vanavond haar meerdere erkennen in HBS. De Kraaien wonnen dan ook overtuigend met 5-1.

Tekst: Terry Konings  /  Foto’s: Aad van der Knaap

Omdat Vitesse Delft zich terugtrok uit het toernooi en dit deed ná de eerste ontmoeting tussen FC Skillz en HBS, kozen de clubs in goed overleg – zo ook in samenspraak met de toernooiorganisatie – voor een beslissingswedstrijd. De winnaar zou immers uitkomen in de kwartfinale tegen Forum Sport.

HBS kende een zeer sterke eerste helft die zich vertaalde naar 3-0 ruststand. Doelpuntenmakers aan de zijde van HBS waren Luca van Leeuwen en Manuel Francisco tekende voor twee doelpunten.

De tweede helft herstelde FC Skillz zich meer en meer. Het toonde haar (bekende) durf wat meer en leek dan ook het schroom van zich af te voetballen. In de 47e minuut had Salahedinne el Majoubi al de aansluitende treffer op zijn voet, alleen zat de lat hem en FC Skillz in de weg.

Enkele minuten hierna volgde er een ongelukkig moment in het strafschopgebied van de bezoekers waarop de dienstdoende arbiter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Jedsel Markes – die een goede wedstrijd kende – nam de honneurs waar en verzilverde de pingel: 4-0.

Kort hierna volgde dan toch een treffer aan de kant van FC Skillz. Na een prima opgebouwde aanval, viel een afgeslagen voorzet voor de voeten van de ervaren Djurandy Swedo. De nummer tien dacht niet na en haalde bekeken uit: 4-1

Ondanks de achterstand was het de bezoekers te prijzen, dat ze nog steeds naar de voetballende ‘oplossing’ zochten en voorwaarts trokken. Het gevaar van het opportune spel is echter, wel dat er een moment kan zijn waarop je in het mes loopt. Dit moment volgde vijf minuten voor tijd waarbij Giovanni Sekeris de eindstand op 5-1 bepaalde. HBS bekroonde zichzelf hiermee als terechte winnaar en bekert verder in de prestigieuze Sir Winston Cup.