Overzicht 3D: HVC’10 moet volle buit achterlaten bij Rhoon

In 3D waren zaterdag alle ogen gericht op de absolute topper tussen Rhoon en HVC’10. Met nog vier duels te spelen en met een verschil van negen punten had HVC’10 bij winst al het promotiefeestje kunnen vieren, maar na dertien achtereenvolgende zeges kwam er een eind aan de succesreeks van het team van hoofdtrainer John de Ronde (foto).

Tekst: Peter Petit

Rhoon – HVC’10

De absolute kraker in 3D was tussen de nummer twee Rhoon en de nummer één HVC’10. In het eerste kwartier hadden de gasten meer balbezit en domineerden zij de wedstrijd, maar van grote kansen was geen sprake. Met de rust in zicht werd een vrije trap bij de enige aanval door Bart Driesse van Rhoon knap ingekopt: 1-0. De Hoekenaren moesten in de achtervolging. In de tweede helft weer kansen voor HVC’10, een vrije trap van Thomas van den Bogt werd gepakt door de keeper van de thuisclub uit het kasteeldorp. Wat later werd een vrije trap van HVC-er Bouwhuis over het doel getild. HVC’10 drong goed aan, maar nog zonder succes. In de 79e minuut leek de strijd beslist. Het effectieve Rhoon kwam na weer een dood spelmoment op 2-0, dankzij Ricardo Morrelaar, wat tevens de eindstand betekende. HVC’10, dat na de rust maar weinig kansen kon creëren, vond haar Waterloo na dertien overwinningen op rij. Door deze zege zorgt Rhoon dat het gat tussen de twee concurrenten weer zes punten wordt. Volgende week speelt HVC’10 tegen DVO’32.

OVV – MVV’27

Een wedstrijd die pal voor tijd, in de 87e minuut, werd gestaakt wegens aanhoudend onweer bij een 1-1 stand. De thuisploeg kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong. Het doelpunt van Joël Dammers in de zevende minuut werd tevens de stand bij de rust: 1-0. Nauwelijks had de scheidsrechter voor het begin van de tweede helft gefloten of de bal lag al achter de keeper van OVV. Wijnand van der Schee tekende voor deze gelijke stand: 1-1. In de 70e minuut moest MVV’27 speler Melvin Brandwijk met ‘rood’ het veld verlaten na tweemaal het gele karton voorgeschoteld te hebben gekregen van scheidsrechter Figo Jans. Dezelfde Jans besloot de wedstrijd in de 87e minuut voorlopig te staken, in verband met het onweer boven het OVV-complex in Oostvoorne. Even later werd de wedstrijd definitief gestaakt bij deze 1-1 stand, in verband met het aanhoudende onweer.

Lyra – Kethel Spaland

Na een half uur spelen kwam Lyra op een 1-0 voorsprong door een treffer van Dyon Lemckert en dat was tevens ruststand. Na een uur spelen viel kwam Kethel Spaland op gelijke hoogte en had het de smaak van het scoren te pakken, want vijf minuten na de gelijkmaker scoorden de gasten de 1-2. Met nog een minuut of vijf te gaan kwam dan alsnog de gelijkmaker van Lyra van de voet van Stef van der Wel: 2-2.

Victoria’04 – Naaldwijk

Al na twee minuten keek Naaldwijk tegen een 1-0 achterstand aan en moest het echt aan de bak. Danny Niël gaf het goede voorbeeld door een terugspeelbal te onderscheppen en de 1-1 aan te tekenen. Ondanks verschillende kansen van gastheer Victoria’04 werd er in de eerste helft niet meer gescoord. In de tweede helft kende Naaldwijk een bliksemstart met wederom Danny Niël als trefzekere schutter: 1-2. Uiteindelijk werd de druk toch te groot voor Naaldwijk, dat Victoria’04 de gelijkmaker toe moest staan: 2-2. In de slotfase kreeg Naaldwijk het deksel op de neus, nadat Victoria’04 de 3-2 scoorde.

Naaldwijk heeft geknokt voor wat het waard was, van een 1-0 achterstand naar een 1-2 voorsprong, maar in de slotfase redden de witkielen het niet, het waren de gastheren die in de slotfase tweemaal scoorden, waardoor de Westlanders puntloos naar huis gingen.