3e klasse A/B: Graaf Willem II VAC blijft koploper, dure nederlaag BSC’68

In 3A lijkt BSC’68 af te haken in de strijd om de titel na een nederlaag bij TAVV. Graaf Willem II VAC is nog steeds de lijstaanvoerder in 3B na een ruime zege op Ariston’80. KMD troefde PGS/VOGEL af en Laakkwartier boekte een belangrijke overwinning op DSVP.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Marcel Kouwenhoven

3e klasse A

TAVV – BSC’68

In de eerste helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van TAVV. De doelman van de thuisploeg was in goede vorm en stopte drie goede mogelijkheden. Uit een voorzet van links en een goede kopbal kwam RCL voor de pauze nog op 1-0. BSC’68 kwam goed uit de rust en had het meeste balbezit. Weer was de keeper van RCL een sta-in-de-weg en kon RCL uiteindelijk haar tweede treffer scoren: 2-0.

3e klasse B

Ariston’80 – Graaf Willem II VAC

De studenten hielden de koploper in bedwang tot aan de rust. Pas in de tweede helft kon Graaf Willem II VAC toeslaan. Na vijf minuten opende Jacky Adam de score. De 0-1 bleef tot tien minuten voor het eindsignaal op het scorebord staan. In de slotfase zorgden Tim Jellema en Mitchell Stam voor een fraaie 0-3 overwinning.

KMD – PGS/VOGEL

In Wateringen kwam de thuisploeg in de 24e minuut op voorsprong. Leandro Havinga mocht aanleggen voor een strafschop een faalde niet: 1-0. Meteen na de doelwisseling was Havinga opnieuw trefzeker en kwam de 2-0 op het scorebord.

In de laatste tien minuten van het duel voerden Jaydi Walta en Renzo Nieuwveld de score verder op naar 4-0.  KMD pakte drie belangrijke punten in de strijd om uit de gevarenzone weg te blijven. PGS/VOGEL moet nog angstig achteromkijken.

Duindorp sv – Concordia

Duindorp sv troefde op Houtrust Concordia af op inzet, beleving en mentaliteit. De Haagse ploeg nam een beslissende 2-0 voorsprong in de eerste helft door treffers van Milan van der Pol en Dylan Verbaan en gaf de winst niet meer uit handen. Diep in de tweede helft kon Concordia wat meer in haar spel komen. Noel Geurtz zorgde nog voor de 2-1, maar daar bleef het bij. Door de nederlaag belandde de ploeg van trainer Wesley Zandstra op de voorlaatste positie en zal alle zeilen bij moeten zetten om niet te degraderen. Duindorp sv veroverde de derde positie en hoopt op een plek in de nacompetitie.