4e Divisie: Westlandia legt voor rust basis voor zege bij kampioen ASWH

Westlandia moest in Hendrik-Ido-Ambacht aantreden tegen kampioen ASWH. Voorafgaand aan de aftrap overhandigde de captain van Westlandia, Desley Bransen, een bos bloemen aan zijn collega van ASWH voor het behaalde kampioenschap. De Naaldwijkers namen nu echter de volle buit aan punten mee: 0-3.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kwam goed uit de startblokken. Al na drie minuten probeerde Sergi Roeleveld het met een schot en hij zag de bal maar net naast gaan. Drie minuten later was Roeleveld weer gevaarlijk na een prima pass van Mark van der Zalm. Nu verdween zijn inzet aan de andere kant naast het doel. Na een klein kwartier was er de eerste mogelijkheid voor kampioen ASWH, maar de bal werd door Jessy Hommersom naast getikt.

Steekbal

In de negentiende minuut kwam Westlandia dan toch aan de leiding. Anass Achahbar verzorgde een steekbal op Desley Bransen (foto) en de captain van de Naaldwijkers schoot binnen: 0-1. Niet lang daarna (in minuut zevenentwintig) kon de Westlandse aanhang weer juichen. Nu deed Zion Valies het voorbereidende werk en maakte Sergi Roeleveld het uitstekend af: 0-2.

Kopbal

Alsof het niet op kon, was het een minuut later weer raak. Uit een hoekschop van Anass Achahbar werd de bal door Tristan Croes achter den ASWH-doelman gekopt: 0-3. Westlandia kon dus terugkijken op een uitstekend eerste half uur van de wedstrijd. Ruim voorstaan bij de koploper!

Effect

ASWH probeerde vlak voor rust nog iets terug te doen, maar een bal met veel effect van Bradley Tuinfort verdween naast het Westlandia-doel. Trainer Maurizio Ceccucci had daarvoor al zijn eerste wissel in het veld gebracht. Dinand Kuhn had Zion Valies vervangen.

Verdedigen

ASWH had na rust natuurlijk iets goed te maken, maar wist vooralsnog de kansen niet te verzilveren. Met nog twintig minuten op de klok schoot Luis Pedro in kansrijke positie over. Vijf minuten later een dubbele wissel aan Naaldwijkse kant. Sergi Roeleveld en Hidde van der Arend verlieten het speelveld en de vervangers waren Freek van Eijk en Stijn van Os. In het laatste kwartier was ASWH sterker en moest Westlandia zich beperken tot verdedigen en zag wederom Luis Pedro een kans verprutsen door de bal over te schieten. Het bleef bij de 0-3 stand en daarmee doet Westlandia goede zaken voor de derde periode. Volgende week komt laagvlieger VOC naar De Hoge Bomen.

(Foto: Orange Pictures)