3e Divisie: Quick slaat in tweede helft toe tegen Kloetinge

Na twee nederlagen van 3-0 op rij, deed Quick op Nieuw Hanenburg nu goede zaken tegen Kloetinge. Na een 0-0 stand bij rust, sloegen de Haantjes toe in de tweede helft en lieten Kloetinge terugreizen naar Zeeland met een 3-1 nederlaag op zak.

Tekst: Ton Beije         |         Foto’s: Kees Franken

In de eerste helft waren er wel kansen voor de jonge thuisploeg van trainer Paul van der Zwaan. Kloetinge kon niet echt gevaarlijk worden. Het scorebord gaf bij rust nog steeds een 0-0 stand aan.

Wat voor de pauze niet lukte, ging Quick in het tweede bedrijf beter af. Binnen een kwartier stonden de gastheren op een 2-0 voorsprong. Abdul Sango tekende voor de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Joshua Emegha: 1-0. De 2-0 kwam op naam van Thomas van Haaften, de een fraaie actie van Rachid Bouyaouzan met de borst binnenwerkte: 2-0.

Na ruim een uur kwam Kloetinge uit het niets terug in de wedstrijd. Een kopbal was doelman Patrick Zunderdorp te machtig en de concentratie achterin was even weg: 2-1. Met nog negen officiële minuten op de klok leek Boris van der Wiel Kloetinge de genadeklap te geven, maar om onbegrijpelijke redenen vlagde de (neutrale) assistent voor buitenspel en ging het feestje voor Quick niet door, het bleef vooralsnog 2-1. Kort voor tijd viel de definitieve beslissing toch. Uit een voorzet van Joshua Emegha nam Rachid Bouyaouzan de bal ineens op de slof en bepaalde de eindstand op 3-1.