Warming-up 3e klasse A/B: DWO kan lot Full Speed bezegelen, spannende titelstrijd

Koploper Graaf Willem II VAC krijgt middenmoter KMD op bezoek. Achtervolger Wilhelmus heeft in PGS/VOGEL een gelijkwaardige tegenstander. De strijd om de titel kan nog alle kanten op. Onderin blijft het spannend. Full Speed kan de eerste degradant worden als DWO de punten meeneemt naar huis.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

De titelkansen van BSC’68 zijn aardig geslonken. De club uit Benthuizen verspeelde de afgelopen periode te veel punten. Een overwinning op Soccer Boys is noodzakelijk om de hoop levend te houden. Koplopers Koudekerk en RKDES treffen in ESTO en TAVV zware opponenten en de kans is groot dat die ploegen punten verspelen.

3e klasse B

In de strijd om de eerste plaats zijn alleen nog Graaf Willem II VAC en Wilhelmus betrokken. De bewoners van de Roggewoning hebben twee punten voorsprong op de ploeg van trainer Piet Gelauf jr. (foto) Graaf Willem II VAC mag proberen om KMD aan de zegekar te binden. Wilhelmus mag het op Ockenburgh opnemen tegen PGS/VOGEL.

Nacompetitie

Duindorp sv deed op dinsdag goede zaken door Full Speed te verslaan en kan nu een goede stap richting de nacompetitie zetten met een zege op HMSH dat nog vecht voor lijfsbehoud.

Zware kluif

Concordia staat nu op een degradatieplaats en krijgt een zware kluif aan Schipluiden, dat een vierde plaats bezet. Puntverlies is geen optie voor de ploeg uit Delft. Blauw-Zwart staat maar net boven de rechtstreekse degradatieplaatsen. Het sterke DSVP komt op bezoek in Wassenaar.

Voor Full Speed kan een eind komen aan het verblijf in de derde klasse, Het team van trainer Frank Verhaar moet het opnemen tegen DWO, dat de punten ook goed kan gebruiken om zich naar een veilige positie te spelen. Dit geldt ook voor Laakkwartier en Ariston’80. Beide teams nemen het op tegen elkaar in Den Haag.

 

 

Lees verder