Warming-up 2e klasse D: Sportclub Monster en CION strijden om eerste plaats

Alle ogen zullen in 2D gericht zijn op de confrontatie tussen topploegen Sportclub Monster en CION. OLIVEO kan de koplopers helpen door VFC punten afhandig te maken. DHC neemt het op tegen Verburch en ook Vitesse Delft treft in Westlandia een regiogenoot in de strijd om lijfsbehoud.

Tekst: Roland van der Linden

Op Sportpark Polanen staat een spannende strijd om titel op het programma. Koploper Sportclub Monster neemt het op tegen achtervolger CION. De Westlanders hebben een punt voorsprong op de tegenstander uit Vlaardingen. De heenwedstrijd op 9 december eindigde in een 1-1 gelijkspel. Met een zege kan de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen (foto) een grote stap zetten richting de titel. Als CION de winst pakt neemt het de eerste plaats over van Sportclub Monster.

Ook VFC, dat net als CION uit Vlaardingen komt, aast nog op het kampioenschap. In Pijnacker is OLIVEO de tegenstander voor VFC. De mannen van trainer Willem van der Smit kunnen met een zege de kleine kans op het bereiken van de nacompetitie levend houden en tegelijk de koplopers helpen met een winstpartij op de nummer drie van de ranglijst.

Degradatiezorgen

Ook voor degradatiekandidaten DHC en Vitesse Delft staat er veel op het spel. DHC deed zichzelf een groot plezier met een overwinning op Neptunus/Schiebroek. Nu treft het team van Wim Baggerman en Burak Uyar Verburch op de Brasserskade. Met een victorie kan DHC weer een goede stap zetten richting lijfsbehoud. Ook Vitesse Delft heeft grote degradatiezorgen en moet het duel met Westlandia in winst omzetten.

Lees verder