Zaterdag 1B: Forum Sport behaalt monsterzege op DHC

In een eenzijdige wedstrijd, die zich bijna negentig minuten lang op de helft van DHC afspeelde, heeft Forum Sport gedaan wat verwacht werd: met ruime cijfers winnen. De ploeg van Bas Steffens wist twaalf keer het Delftse net te vinden: 0-12.

Tekst: Jean Nederlof      |     Foto’s: Alex Pronk

DHC heeft een moeilijk seizoen. Daar is al veel over geschreven en ook zaterdag moest de ploeg uit Delft al snel tegendoelpunten noteren. Op het prachtige, zonovergoten sportcomplex aan de Brasserskade in Delft, met veel Forum Sport-supporters langs de lijn, werd DHC van de mat gespeeld.

Voor rust was het al 6-0 en na rust volgden er nog zes doelpunten. De eindstand kwam daardoor op 0-12 in het voordeel van Forum Sport. De hoogste score ooit in een officiële wedstrijd van het standaardelftal in de historie van Forum Sport.

De doelpuntenmakers aan Voorburgse zijde waren zaterdag: Justin van Ottterloo (3), Edoardo Saurwalt (2), Sven Koppenol (2), Haitam el Marid, Luuk Goedbloed, Nychel L’Ami, Ruben Gyamfi en Pjer Bom.

Het elftal van het trainersduo Bas Steffens en Marcel L’Ami verdient een compliment voor de constante druk naar voren. Geen verslapping of nonchalance, met als resultaat een dozijn treffers.

Aanstaande zaterdag krijgt Forum Sport het Delftse Wippolder op bezoek. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen werd uit bij Wippolder met 2-0 verloren. DHC gaat op bezoek bij sv Den Hoorn.