O21 Divisie 1: ADO Den Haag O21 wint ook van FC Twente/Heracles Academie

Een week na de zwaarbevochten overwinning op Feyenoord O21, boekte het team van trainer Giovanni Franken na hard werken ook de volle buit in Hengelo. FC Twente/Heracles Academie O21 werd met een minimaal verschil verslagen: 0-1.

Tekst: Glenn Duijzer      |      Foto’s: Frans Leermakers

De wedstrijd op het trainingscentrum van FC Twente werd op een, door regen, zwaar geteisterd veld gespeeld. Hierdoor ontstond er meer een vechtwedstrijd dan een duel met oogstrelend voetbal. Beide teams werd daarbij wel geholpen door arbiter Tim Visser, die veel liet doorgaan in plaats van alles maar af te fluiten. Dat de arbiter daarbij ook nog eens de kaarten merendeels op zak hield, maakte van de wedstrijd een heerlijk schouwspel. Twee gele kaarten, eerlijk over beide ploegen verdeeld. Calvin Gustina was namens ADO Den Haag O21 de ontvanger.

Het was een gelijkwaardige wedstrijd die na 61 minuten werd beslist door Rafael Struick (zie foto). Het doelpunt van de Haags/Indonesische aanvaller was voldoende voor de drie punten.

ADO Den Haag O21 is nu terug te vinden in de stand op de vierde plaats met 9 punten. De eerste drie plaatsen worden gevormd door Almere City O21 op de eerste plaats met 18 punten, nummer 2 FC Groningen O21 met 12 punten en op de derde plaats Feyenoord O21 met – net als ADO Den Haag – ook 9 punten. Op de laatste plaats staat de kampioen van de najaarscompetitie PEC Zwolle O21 met 3 punten en daarboven staan De Graafschap O21, NAC Breda O21 en FC Twente/Heracles Academie O21 met 6 punten.

Programma

Het programma voor ADO Den Haag O21 ziet er de komende weken als volgt uit:
21 februari, 20:00 uur, Die Haghe – ADO Den Haag O21 (oefenwedstrijd)
25 februari, 14:00 uur, FC Groningen O21 – ADO Den Haag O21 (KNVB Bekerwedstrijd)
4 maart, 14:30 uur, Telstar O21 – ADO Den Haag O21 (oefenwedstrijd)
11 maart, 15:00 uur, ADO Den Haag O21 – De Graafschap O21 (competitiewedstrijd)

Opstelling

Opstelling ADO Den Haag tegen FC Twente/Herecales Academie:
David van de Riet, Niels Noordhoek, Emre Ates, Jesse Reinders, Nigel Owusu, Finn de Bruin, Sacha Komljenovic, Calvin Gustina, Rafael Struick (84. Robyn Esajas), Nick Broekhuizen (74. Onur Demir), Lloyd Hendriks (64. Soufyan El Hannoudi).

Lees verder