Sir Winston Cup: Vitesse Delft moet verrassend buigen voor Wilhelmus

In de Verliezersronde 2 van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup ging Vitesse Delft op sportpark Tanthof-Zuid verrassend onderuit tegen Wilhelmus, dat in de competitie nog geen potten kan breken.

Tekst: Ton Beije

Wilhelmus nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Nick Hendrikse. Die treffer was ook goed voor de 1-0 ruststand. Na de doelwisseling kwam Wilhelmus verrassend op zelfs een 0-2 voorsprong. Die tweede Voorburgse treffer kwam van Kevin Adebesin.

Ellende

Zeven minuten voor tijd werd de ellende nog groter voor de gastheren. Nick Hendrikse lanceerde de snelle Brandon Poncin, die oog in oog met de Delftse doelman geen fout maakte en de 0-3 liet aantekenen. Vlak daarna wist de formatie van trainer Ronald Hes nog de twijfelachtige eer te redden via Rick Burgerink (foto), die de eindstand bepaalde op 1-3. Wilhelmus gaat dus verder in het toernooi om de Sir Winston Cup. De finaledag van deze editie van het Haaglanden Voetbal Toernooi wordt ook op het complex van Wilhelmus gehouden.