Zaterdag 3B/3D: Te Werve verrast Naaldwijk, Lyra langs KMD

Te Werve vond in 3B door een knappe zege op Naaldwijk weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot. Verburch bleef de baas over MVV’27 en Lyra bond KMD aan de zegekar. Lyra bezet nog steeds de tweede plaats door deze zege. VDL boekte in 3D een belangrijke overwinning op Kethel-Spaland.

Tekst: Roland van der Linden        |    Foto’s: Hans Wüstefeld

3e klasse B

Lyra – KMD

In De Lier was de thuisploeg in beide helften trefzeker. KMD kon daar geen treffers tegenoverstellen. Roy van der Sar leverde in de eerste helft een goede voorzet af waaruit Thom Kuyvenhoven de 1-0 kon aantekenen in de 36e minuut. Halverwege de tweede helft kon Lyra de score verdubbelen. Weer stond Van der Sar aan de basis. Nu was het Jari van Dijk die kon afronden. De 2-0 was ook de eindstand van het duel.

Naaldwijk – Te Werve

Op Sportpark De Hoge Bomen was Naaldwijk verrassend de mindere van Te Werve. De Rijswijkers boekten een 1-2 overwinning. Jordy van Calsteren schoot Naaldwijk nog wel naar een 1-0 voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Te Werve kwam al snel weer op 1-1 en greep in de slotfase van de tweede helft zelfs de overwinning. Een belangrijke zege voor Te Werve om de hoop op handhaving in leven te houden.

Verburch – MVV’27

De Poeldijkers bleven in eigen huis net aan de goede kant van de score. Vince van der Knaap was voor rust trefzeker voor Verburch en was opnieuw succesvol in de afwerkging in de zevende minuut na de pauze. Kort daarna bracht Rick Zwaard namens MVV’27 de spanning weer volledig terug in het duel. De Maaslanders waren niet meer bij machte om nog een punt te redden en bleven steken op een 2-1 nederlaag.

3e klasse D

VDL – Kethel-Spaland

VDL pakte in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op hoogvlieger Kethel-Spaland. De bezoekers uit Schiedam kwamen in de eerste helft al met tien man te staan na een rode kaart. VDL profiteerde optimaal. Fred van Maaswaal schoot de gegeven strafschop binnen. Vlak voor rust zorgde Michael Poeltjes voor een 2-0 stand. Na de doelwisseling tekende Mark van den Thoorn voor de 3-0 en was het duel gespeeld. Kethel-Spaland incasseerde nog twee rode kaarten, maar in de stand kwam geen verandering meer.