3e Divisie (zo): Deksel op neus voor veerkrachtig TOGB op bezoek bij UNA

TOGB heeft de inhaalwedstrijd bij UNA met 3-2 verloren. UNA nam voor rust via Juul Respen en Max van den Akker een 2-0 voorsprong. Na de thee verkleinde Dean Zandbergen (foto) de achterstand tot 2-1 en zette Anthony Slierendrecht TOGB naast UNA: 2-2. Waar TOGB de kansen op de 2-3 niet verzilverde, slaagde UNA vlak voor tijd er wel in een kans uit de omschakeling, achter Moreno Zwarteveld te schieten, waardoor de ploeg uit Veldhoven met 3-2 won.

Tekst: Ron Fruining

Het spel golfde in de eerste vijftien minuten op en neer, zonder dat er overigens grote kansen voor beide doelen te noteren waren. TOGB had een kleine twintig minuten nodig om voor het eerst gevaarlijk te worden. De inzet van Michel van der Elst had te weinig snelheid om UNA te verrassen. UNA was gevaarlijk en nam halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong. Max de Winkel gaf zijn directe tegenstander te veel ruimte, waardoor hij de bal voor kon geven. Dit deed hij dusdanig goed dat de bal over centrale verdediger Kjell Scheers heen ging en Juul Respen de 1-0 voor UNA bij de tweede paal binnen kon koppen.

Fout

UNA probeerde direct door te pakken en de marge te vergroten. Nadat Moreno Zwarteveld in een één op één met Max van den Akker met een fantastische safe TOGB voor een grotere achterstand had behoed, viel de 2-0 toch. Nadat Vincent Verbond in de fout ging, moest Kjell Scheers tegen twee UNA-voorwaartsen een keuze maken. Scheers zag vervolgens dat de centrale aanvaller Max van den Akker van de Brabanders nu wel als winnaar uit het duel met Zwarteveld kwam en UNA op 2-0 voorsprong zette.

Wissels

Trainer Mark Schuur greep tijdens de rust in en bracht bij het tweede wisselmoment van TOGB, eerder was Max de Winkel vervangen door Vincent Verbond, Dean en Jay Zandbergen voor Guus Steerneman en Brandon Sousa. TOGB nam de controle over de wedstrijd en ging op zoek naar treffers. Eerst hadden de gastheren geluk dat de voorzet van Max le Fevre via een UNA-been naast het UNA-doel verdween. Ook wist UNA-doelman een harde kopbal van Dean Zandbergen met een fantastische redding uit zijn doel te houden. De volgende TOGB-poging was wel raak. Een door Finn Ameling getrapte corner werd bij de eerste paal door Dean Zandbergen binnengekopt: 2-1. TOGB wilde meer en slaagde er via Anthony Slierendrecht in om de stand weer in evenwicht te brengen: 2-2.

Ranglijst

De Berkelse formatie nam geen genoegen met een punt en ging vol voor de overwinning, raakte vlak voor tijd de lat, maar de aanvallers wisten uit de mogelijkheden die TOGB kreeg, niet de derde Berkelse treffer op het scorebord te krijgen. Vervolgens was het UNA dat in de laatste minuut in de omschakeling wel trefzeker was via Brian Boogers. De 3-2 eindstand betekent, dat UNA TOGB op de ranglijst passeert en TOGB nu zevende staat met nog negen duels te spelen.

Komende zondag reist TOGB af naar Veghel waar het nummer vier Blauw Geel zal treffen.