Zaalvoetbal: zvv Den Haag krijgt dik klop, Stanga doet goede zaken

Forse nederlaag voor zvv Den Haag Op Texel. In de Topklasse B ging Zuid West DH ruim onderuit bij FC Boshuizen. Het duel tussen HBSS en FC Westland 2 haalde het einde niet.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

Texel’94 – zvv Den Haag

In TXL sporthal, Den Burg, werd de ploeg van coach Gerald Baars (foto) totaal van de mat gespeeld. Binnen veertig minuten spelen werden er twintig doelpunten gescoord. Na een rustststand van 6-0 verloor de ploeg uit de Residentie met 18-2.  Bij Texel’94 was Yorgo Helleman de grote man met negen doelpunten. Namens zvv Den Haag scoorden Oussama Zayzaoui (35e minuut, 14-1) en Hamza Boukhari (37e minuut, 17-2).

1e divisie A

FC Westland – FC Marlene 2

FC Westland deed goede zaken tegen FC Marlène 2, hoewel het in de laatste vijf minuten even heftig was vanwege twee gele kaarten voor de FC Marlène speler Dilan Mauricio Mojica Gutierrez (binnen één minuut). Ook  bedreigde FC Marlène-coach Raoul Polnaja scheidsrechter Younes El-Hajouti en werd het duel even gestaakt. Kik HIER voor een verslag van deze wedstrijd.

Topklasse B

FC Boshuizen – Zuid West DH

In de Leidse sporthal De Zijl speelde FC Boshuizen haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, de rest van de competitie speelt het alleen maar uitwedstrijden. Zuid West DH kon in deze sporthal ook niet voor een verrassing zorgen en verloor, na een ruststand van 2-1, met 7-5. Namens FC Boshuizen scoorden aanvoerder Omar Tabibi, Ali Abbach (beiden tweemaal), Said Ajar, Anas Benslimane en Brahim Lakhal. Scheidsrechter John Duiker zag ook Redouan Azougagh (3x), Nabil Azouagagh en aanvoerder Mohamed El Haddioui namens Zuid West DH doel treffen.

HBSS – FC Westland 2

FC Westland had geen prettige avond. Na een fikse overtreding van een FC Westland 2-speler ontstond er in de achttiende minuut een behoorlijk opstootje, waarbij ook geslagen werd. Omdat zowel de scheidsrechter als zijn secretaris het eerste moment niet hadden gezien, werd besloten het duel te staken. Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt was er maar één doelpunt gemaakt en wel door Batuhan Saglam van HBSS.

Berkel – Stompwijk’92

In de Vermeulen Sporthal (Berkel & Rodenrijs) verloor Stompwijk’92 met 5-0 van Berkel, dat weer sinds 8 februari een duel heeft gewonnen.

Multicult – Rotterdamse Studenten

Scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan zag in de breedte sporthal van Sportcampus Zuiderpark Multicult met 1-6 verliezen van de Rotterdamse Studenten. De ploeg van coach Basri Güçlü van Multicult kwam met een zeer gehavend team, want alle spelers die normaal in het eerste team spelen, waren om verschillende redenen niet beschikbaar. Amrane el Araj scoorde namens Multicult.

zvv Den Haag 2 – ASW

Koploper zvv Den Haag 2 stond in de Topsporthal Sportcampus Zuiderpark gereed, maar moest wachten op tegenstander ASW. Na tien minuten wachten was scheidsrechter John Duiker genoodzaakt om op de wedstrijdformulier te zetten, dat ASW niet was komen opdagen.

Hoofdklasse C

Futsal Rotterdam 3 – Stanga

Volgens coach Steven Poeran was het een lastige, beladen uitwedstrijd tegen een versterkt Futsal Rotterdam 3. In de eerste helft scoorde Osvaldo de Pina het openingsdoelpunt (0-1). De rust werd bereid met 1-1, via doelpunt van Mustafa Yildiz. Na de rust scoorde Roger Smees vijf minuten voor tijd de 1-2. Man van de wedstrijd was keeper Neal Poeran gelet op zijn vele reddingen. Door deze overwinning staat Stanga met de minste verliespunten op de tweede plaats. Stanga heeft maar twee punten minder dan koploper Deltasport, maar Stanga heeft ook twee duels minder gespeeld.