Zaterdag 1B: Wippolder neemt revanche op Voorschoten ‘97

Wippolder zag de serie van vier gewonnen wedstrijden vorige week in de slotminuten onderbroken worden uit bij HVV. Deze zaterdag pakte de blauwwitte formatie uit Delft de draad weer op en de gepromoveerde club boekte hiermee alweer de elfde driepunter van deze jaargang.

Het was voor beide ploegen zoeken in de beginfase van de wedstrijd op deze grauwe zaterdag eind maart. Lichtpuntje langs de lijn was de aanwezigheid van assistent-trainer Haico Herbert, die keihard aan het werk is met z’n revalidatie.

Keuze

In de heenwedstrijd gaf Wippolder niet thuis en miste een flink aantal vaste krachten. Ditmaal was de keuze ruimer voor trainer Mark Moen en werd direct duidelijk dat Voorschoten’97 het een stuk zwaarder zou gaan krijgen.

In het begin enkele kansjes aan beide kanten, maar halverwege de eerste helft was daar dan de openingstreffer voor de thuisploeg. De mee opgekomen Ricardo van Heyst plaatste een vroege voorzet en de uitgekomen Voorschotense keeper schatte niet geheel goed in. Lorenzo Dijksman liep goed door, was eerder bij de bal en kopte hard en goed over de goalie heen: 1-0

Strafschop

De wedstrijd leek hiermee richting de rust te gaan, maar de toeschouwers kregen nog wat leuks te zien een paar minuten voor de thee. Uit een corner van wederom Van Heyst schoot Jasper Tettero voor het doel de bal goed binnen en zette hiermee de 2-0 op het scorebord.

Wippolder dacht met een lekkere marge te kunnen gaan rusten, maar vanaf de aftrap was er een diepe bal en een actie op rechts door Voorschoten’97. De behendige aanvaller werd aan zijn shirtje getrokken en de goed leidende scheidsrechter Eren legde de bal op de stip. Koen Buijze wist in eerste instantie de inzet van Thom Wijnalda (foto) nog te stoppen, maar in de rebound was het wel raak voor de makkelijk scorende spits van de bezoekers: 2-1.

Forceren

Na rust een Voorschoten’97 dat de gelijkmaker wilde forceren en een Wippolder dat de derde treffer wilde maken om met een rustiger gevoel de wedstrijd uit te kunnen spelen. Het werd de laatste optie, want in de 77e minuut wist Wippolder de 3-1 te maken. De hardwerkende spits Quinten Hellemons won een duel en opende op Daley Uythof. Laatstgenoemde verlengde direct waarmee hij de diepgaande kilometervreter Rik Luisman bediende. Luisman aarzelde niet en schoot de bal direct van buiten het strafschopgebied onder de uitgekomen Voorschoten-doelman door.

Eigen doel

Wippolder dacht de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen, maar met een aantal hoge ballen en een flinke wind werd het nog even een kwartier aanpoten. De verdedigingslinie Seffelaar, Tarantino en Van Heyst liet zien goed te staan en er werd weinig weggegeven. In de 82e minuut bleef de bal bij een voorzet wat in de lucht hangen en kon Thom Wijnalda inkoppen. Van Heyst dacht nog op de lijn te kunnen redden, maar de bal verdween alsnog in het eigen doel: 3-2

Voorschoten’97 probeerde nog wat, maar Wippolder hield goed stand en deed met deze overwinning goede zaken. Zoals elke week duidelijk wordt, zijn nagenoeg alle ploegen aan elkaar gewaagd en worden er punten verspeeld. Dit weekend ook in de top van de ranglijst ploegen met puntverlies, waardoor er zowel onderin als bovenin nog van alles mogelijk is. Wippolder stijgt weer een plekje en is te vinden op een nette vijfde positie op de ranglijst.

Lees verder