Warming-up 3C/D: Degradatie dreigt voor Delftse SEP

Zwarte Pijl is in 3C nog altijd lijstaanvoerder, maar de kaarten zijn nog niet definitief geschud. Door drie duels op rij te winnen heeft VDL zichzelf redelijk wat lucht kunnen verschaffen. Directe handhaving lijkt voor de ploeg van Henk Salari nagenoeg uitgesloten.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse C

Zwarte Pijl is in 3C nog altijd lijstaanvoerder, maar de kaarten zijn nog niet definitief geschud. De Rotterdammers hebben 48 punten, Oliveo heeft er 45 en DSVP 44. Onderin lijkt Marcel de Letter met zijn SEP, net als zijn broer John bij DHC, te gaan degraderen. Het lijntje om hieraan te ontsnappen is flinterdun.

Spoor

Oliveo gaat dit weekend op bezoek bij Soccer Boys uit Bleiswijk en moet winnen om in het spoor van Zwarte Pijl te blijven. De koploper uit 3C ontvangt zelf nummer vier LMO. Over twee weken, op 29 april, staat de clash tussen de nummers één en twee, in Rotterdam, op het programma. Nummer drie DSVP speelt thuis tegen het altijd lastig te bespelen Ariston’80. DHL kan zichzelf wat meer lucht verschaffen als er zaterdagmiddag van het op de voorlaatste plaats staande Reeuwijk wordt gewonnen.

Helse opgave

Voor rode lantaarndrager SEP lijkt overleven in de derde klasse een helse opgave te worden. De ploeg van Marcel de Letter (foto) gaat op bezoek bij FC IJsselmonde. Verliezen de Delftenaren dan lijkt hij, net als zijn broer John bij DHC, niet meer aan degradatie te kunnen ontkomen.

3e klasse D

Door drie duels op rij te winnen heeft VDL zichzelf redelijk wat lucht kunnen verschaffen. Directe handhaving is voor de ploeg van Henk Salari nagenoeg uitgesloten, maar de kans op het spelen van promotie-/degradatieduels groeit met de week. VDL staat nu nog op een directe degradatieplek, maar bij winst op SC Botlek, in Spijkenisse, komen de ploegen in punten gelijk. Het doelsaldo is op dit moment nog in het voordeel van de thuisploeg (-17) ten opzichte van VDL (-23). Maar dat kan zaterdag zomaar anders zijn.

Lees verder
Net binnen