Zaterdag 2E: SVC’08 onmachtig tegen veel beter RKDEO

De voortekenen beloofden een spannende partij tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. Maar daar was deze middag echter geen sprake van. RKDEO was van vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en een weliswaar gehavend SVC’08 kon geen moment aanspraak maken op een positief resultaat.

Tekst: Jaap Lolkema          |      Foto’s: Sander de Hollander

SVC’08 moest het sowieso doen zonder de geschorste Jordy de Bruin en Norvin Mercera, terwijl ook de al langer geblesseerde Jesse Spaans en Tristan Dufour ontbraken. Bovendien bleek ook keeper Wesley Storm niet te kunnen spelen.

Dat de nood hoog is bij SVC’08 blijkt wel uit het feit dat de reeds gestopte en in een vriendenteam voetballende Stephen de Ruiter was teruggehaald om de spitspositie te bemannen. Dit betekende de nodige omzettingen in de basisopstelling van SVC’08. Maar dit alles mag geen excuus zijn voor de manier waarop SVC’08 zich door RKDEO liet overspelen. De ploeg uit Nootdorp kreeg veel te veel ruimte en combineerde dat het een lieve lust was.

Na negen minuten was het al raak. Een voorzet van rechts werd door Matthijs de Jong met het hoofd beroerd en de bal verdween over keeper Lammerding in het eigen doel: 0-1. RKDEO verzuimde om de stand al snel hoger op te laten lopen. In de zeventiende minuut verscheen Olaf Kramer alleen voor keeper Lammerding, maar faalde en in de achtentwintigste minuut wist Sven van Noppen eveneens niet te scoren. Maar een minuut later was het toch raak. SVC’08 verloor rechts voorin bij het strafschopgebied de bal. De bal werd door RKDEO cross naar de rechterkant gespeeld en daarna direct diep. Doelman Owen Lammerding kwam zijn doel uit, maar de RKDEO-speler was sneller en tikte de bal in het verlaten doel: 0-2.

In de vierendertigste minuut voorkwam doelman Lammerding nog de 0-3 met een goede redding, maar drie minuten later was het Sven van Noppen die uit een corner alsnog de 3-0 binnenkopte. SVC’08 hing verslagen in de touwen.

In de tweede helft wist SVC’08 zich enigszins te herstellen, maar dat had natuurlijk ook te maken met het feit dat de bezoekers geen onnodige risico’s namen en de voorsprong koesterden. De spanning was uit de wedstrijd. RKDEO kreeg nog twee kansen om de voorsprong te vergroten en SVC’08 kreeg in de tweeëntachtigste minuut een levensgrote kans om de stand draaglijker te maken. Maar Nathan Martina kreeg de bal niet langs doelman Huub Koning.

Het slotakkoord was voor invaller Riejanou Rossini, die in de achtentachtigste minuut de 0-4 nog op het scorebord bracht. Kort daarna maakte de twintigjarige scheidsrechter Raf Wieman, die een prima wedstrijd floot, een eind aan een zeer teleurstellende middag voor SVC’08, dat niet bij machte was om de stand die het inneemt op de ranglijst ook maar enigszins te rechtvaardigen.

Hopelijk kan het zich volgende week in de lastige uitwedstrijd tegen HMSH revancheren om de negatieve spiraal, waarin het terecht is gekomen, om te buigen. RKDEO lijkt in deze vorm en gezien de reeks overwinningen de enige ploeg die het FC Skillz nog moeilijk kan maken op weg naar het kampioenschap.