Zondag 1B: TAC’90 bindt verzwakt VOAB aan zegekar

Door een zege op VOAB klom TAC’90 naar de derde plaats op de ranglijst. De Haagse ploeg moest het doen zonder de geschorste Yassin Irzi en Marlito Ascencao. De tegenstander uit Goirle miste maar liefst tien spelers en verscheen met een versterkt tweede team aan de aftrap.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

VOAB had gedurende het gehele duel weinig in te brengen en bij de weinige kansen die er waren stond TAC’90-doelman Dion van Wijk goed te keepen. In de zesde minuut kon VOAB-doelman Thomas Roovers een bal van Rensy Barradas niet onder controle krijgen. Randell Labordus kon in de rebound niet profiteren. TAC’90 kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren, maar Rensy Barradas en Jesus Penate konden deze niet verzilveren.

In de 25e minuut kreeg TAC’90 een vrije trap na een overtreding op Labordus. De bal van Rensy Barradas werd door Jahir Valerius in het zijnet gewerkt. Met precies een half uur op de klok gaf Mert Dogrusoz een voorzet vanaf de rechterkant. Randell Labordus lepelde de bal het doel in: 1-0.

Negen minuten na de rust brak de snelle Jesus Penate aan de rechterkant door en hij kon Mert Dogrusoz vinden. In een één-op-één-situatie met de VOAB-doelman kon Dogrusoz de bal het doel in werken: 2-0. De score had verder opgevoerd kunnen worden als de aanvallers van TAC’90 scherper in de afwerking waren geweest.

Vier minuten in de extra tijd gaf Rensy Barradas vanaf de linkerkant een voorzet, maar VOAB-verdediger Chiel van Boxtel kopte rakelings naast het eigen doel. De uitstekend fluitende arbiter Teun Martens floot af met de 2-0 stand op het scorebord.