Zaalvoetbal: Vrouwenteam Mazzelstars verliest belangrijke punten

Vorige week vrijdagavond was het de laatste officiële thuiswedstrijd voor het vrouwenteam van Mazzelstars. Bij winst was handhaven in de Eredivisie zaalvoetbal zeker. Onder luid gejuich van de supporters en sponsoren die uitgenodigd waren voor de laatste thuiswedstrijd, begon de wedstrijd tegen DWOW.

Tekst: Paulien Otter

Mazzelstars liet DWOW eerst komen. Ook die ploeg kon door te winnen nog in de race blijven voor direct behoud. Het was Mazzelstars, dat de kansen creëerde en paar keer gevaarlijk was. Onverwachts scoorde echter Daphne Schipper de 0-1 voor DWOW. Doordat Mazzelstars een paar keer gevaarlijk was, moest DWOW aan de noodrem trekken, wat Daphne Schippers geel opleverde. Daardoor had drie minuten voor tijd DWOW vijf overtredingen staan. Dus Mazzelstars hoopte op die tienmeter vrije trap. Die kwam echter niet. Dus de rust werd met een 0-1 stand ingegaan.

Druk

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De kansen waren er, maar er moest meer druk gezet worden om DWOW te verrassen. Dat lukte goed, maar het doelpunt voor Mazzelstars bleef op zich wachten. De wedstrijd werd wat harder en dat resulteerde in drie gele kaarten voor Iris Cocx, Paulien Otter en Susan van de Berg van Mazzelstars. En het was de gevaarlijkste speelsters op het veld, de spits van DWOW Noa Hulzenbos, die scoorde doordat ze goed doorliep op keepster Lindsay Maaskant (foto), die buiten haar gebied de bal moest aannemen. En een minuut later was het wederom Daphne Schippers die scoorde. Mazzelstars kreeg nog wel een kans, maar de wedstrijd was toen al gespeeld.

De volgende wedstrijd voor Mazzelstars is tegen Drs Vijfje in Groningen. Afhankelijk van die wedstrijd wordt bekend of Mazzelstars nacompetitie moet spelen of niet.