Zaterdag 1B: Wippolder ook te sterk voor nummer twee Die Haghe

Op deze zonnige zaterdag eind april moest gastheer Die Haghe de aansluiting zien te houden op koploper DSO. Nummer drie Wippolder is lekker op dreef en de ploeg van trainer Mark Moen laat wekelijks zien voor geen enkele ploeg onder te hoeven doen en ook het team van Marcel Koning staat niet voor niets op deze positie.

Foto’s: HMA-Fotografie

Het is bekend dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen, maar de Delftse formatie laat de afgelopen maanden vaak zien aan de goede kant van de score te blijven. Waar vorige week titelkandidaat VELO aan de zegekar werd gebonden was het deze week Die Haghe dat zich gewonnen moest geven.

Op een hobbelig veld in Kijkduin brachten beide ploegen veel strijd en onverzettelijkheid binnen de lijnen. Het spel golfde op en neer, was door de grasmat niet altijd even goed bespeelbaar, maar de vele duels maakten het voor het publiek vermakelijk. In de eerste helft kregen beide ploegen enkele kansen. De beweeglijke Noah Abid probeerde samen met Sami Aoulad Said het de verdediging van Wippolder lastig te maken. Zoals vaker dit seizoen gaf de verdediging van Wippolder geen krimp. Met Jari Seffelaar, Ricardo van Heyst en Silvano Tarantino werden duels gewonnen en op het middenveld vochten Biemans, Tettero, Luisman en Dijksman de duels uit en zorgden voor een goed vervolg.

Die Haghe kon twee keer echt gevaarlijk worden met vrije trappen vanaf de zijkant. Met de luchtmacht werd naar voren getrokken, maar het was een aantal keren doelman Dion de Jong die goed stond om de bal te plukken. Wippolder zette hier twee kansen tegenover via een schot van Daley Uythof en een combinatie van Krassenburg en Hellemons. Beide keren stond doelman Justin van Look van de thuisploeg op de goede plek.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met veel strijd en twee ploegen die voor de winst speelden. Door het veld werd er veelal ‘overgeslagen’ en werd de verdediging van zowel Die Haghe als Wippolder op de proef gesteld.  Vlak na rust een schotje van Abid en tien minuten later een corner voor de bezoekers. Daley Uythof draaide de bal na een klein uur spelen strak in en het was Jasper Tettero, die de bal op de doellijn via een verdediger in het doel kreeg: 0-1 Een opening voor een spannend laatste deel van deze wedstrijd. Die Haghe kwam meer naar voren en probeerde met man en macht van alles om iets te forceren. Met inmiddels enkele gele kaarten op zak moest er wel uitgekeken worden en Wippolder gaf vol tegengas bij een paar scherpe duels.

Een kwartier voor tijd een goede kans voor Saïd vlak door doelman De Jong en in de laatste tien minuten kansen voor Berto de Vree en Uythof namens Wippolder. Echter, ondanks het meerdere malen inbrengen van de bal, werd er geen echt gevaar meer gesticht voor het doel van Wippolder. De blauw witte formatie uit Delft nadert nummer twee Die Haghe tot op één punt en met haar overwinning is DSO de grote winnaar van dit weekend.

Met nog drie speelronden te gaan lijkt DSO op het kampioenschap af te stevenen. Er strijdt nog een aantal ploegen voor het nacompetitietoetje en er moeten onderling ook nog een aantal teams aan de bak om het vege lijf te redden. Op naar een mooi slot in deze spannende zaterdag eerste klasse.

 

Lees verder