Zondag Vierde Divisie: RKAVV wint ook in Groningen en blijft in titelrace

RKAVV heeft ook de lastige uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 gewonnen en blijft daardoor volop meedoen in de zinderende titelrace van de Vierde Divisie. In Groningen maakte, net als vorig seizoen, een schitterende treffer van Remco Overdevest, het verschil.

Tekst: Jonas Bloemen

Be Quick 1887 is elk seizoen een goed spelend team en stond voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats van de huidige periode. Trainer Maurizio Ceccucci noemde vooraf deze wedstrijd al een sleutelduel en de spanning zat er dan ook goed op aan beide kanten. Dit zorgde, onder toeziend oog van oud-international Arjen Robben, voor een wat rommelige openingsfase zonder echt grote kansen. RKAVV zorgde voor enige dreiging dankzij schoten van Zakaria Amrani en Remco Overdevest, maar meer dan speldenprikken waren die inzetten niet te noemen.

Na ruim een kwartier lag de wedstrijd even stil. Een aantal jeugdspelers van Be Quick had een verlate sfeeractie en ontstak diverse rookpotten. Hierdoor was het speelveld niet goed meer te zien en besloot arbiter Krop om de wedstrijd enkele minuten te onderbreken. Be Quick 1887 en RKAVV troffen elkaar voor de vijfde keer in de historie en nog nooit wisten de Groningers een doelpunt te maken. Hier leek na ruim een half uur verandering in te komen toen de thuisploeg de score opende. Hierbij werd echter buitenspel geconstateerd waardoor de treffer geannuleerd werd.

Direct daarna leek RKAVV op voorsprong te komen. Tristan Croes werd volledig vrijgelaten bij een vrije trap waarna hij hard richting doel kopte. Zijn inzet belandde op de lat en in de rebound kon Remco Overdevest een nieuwe poging wagen. Zijn inzet leek door een Be Quick-speler met de arm geblokt te worden, maar scheidsrechter Krop wilde er niet van weten. Hierdoor zochten beide ploegen na 45 minuten zonder doelpunten de kleedkamers op.

Overwicht

Na rust werd RKAVV sterker en kreeg het steeds meer overwicht. Een fout in de opbouw van doelman Robert Smit werd net niet afgestraft door Zakaria Amrani en even later zag Remco Overdevest zijn inzet fraai gekeerd worden. Met nog ruim twintig minuten op de klok brak diezelfde Overdevest de wedstrijd alsnog open. Met fraai voetenwerk vond hij een gaatje om te schieten waarna hij de bal weergaloos in de kruising schoot: 0-1. Dit met een Leidschendamse explosie van opluchting tot gevolg.

Voorzitter Henry Steffens met Arjen Robben

De openingstreffer leek RKAVV vleugels te geven, want het ging steeds makkelijker combineren. Omdat ook de gastheren alleen baat hadden bij drie punten, kreeg RKAVV steeds meer ruimte. Daar wist het met onder andere Xavier Akinrinbola wel raad mee. De rappe buitenspeler combineerde er lustig op los en kreeg zelf een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. RKAVV-trainer Ceccucci bracht met Tomás da Palma Horta, Oussama Achahbar en Nick Gardenier drie jonge, echte jongens van de club binnen de lijnen en zij vulden hun taak voortreffelijk op. Een extra compliment voor deze drie jongens, die de gehele RKAVV-jeugdopleiding hebben doorlopen, dat zij onder deze druk zo goed hebben gepresteerd. Nick Gardenier was met een volley nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet vloog naast.

Rood

Be Quick 1887 eindigde de wedstrijd met een man minder. Turi Schieving kreeg zeven minuten voor tijd een rode kaart voor een harde overtreding op Dion Hooi. RKAVV hield zonder al te veel problemen stand en kon, met de veertiende clean sheet van het seizoen, drie heel belangrijke punten bijschrijven. Volgende week wacht de volgende finale, en wat voor één. In Leidschendam ontvangt RKAVV HBS, dat met één punt minder op de vierde plaats staat.