Nacompetitie 4e divisie/ zondag 1e klasse: TAC’90 ontspannen nacompetitie in

Voor TAC’90 start de nacompetitie met een thuisduel tegen Kolping Boys. De Haagse spelers kijken uit naar het treffen met de ploeg uit Alkmaar, met als inzet een plaats in de tweede ronde.

Tekst: Roland van der Linden

TAC’90 eindigde in de 1e klasse B op een derde positie en plaatste zich door het veroveren van een periodetitel voor de nacompetitie. Trainer Arie van der Padt (foto) geeft aan dat TAC’90 zal spelen om te winnen en dat het voor de spelers altijd mooi is om voor de prijzen te spelen. In dit geval plaatsing voor de tweede ronde met als einddoel promotie naar de Vierde Divisie. De voorbereiding op het duel verliep ontspannen voor de Haagse ploeg.

Huiswerk

De trainersstaf heeft haar huiswerk gedaan om de ploeg voor te breiden op het duel met Kolping Boys. De bezoekers hebben veel jonge en een aantal ervaren spelers. Volgens Van der Padt is de opponent een team dat met elkaar heel veel energie in de wedstrijd legt bij zowel het aanvallen als het verdedigen. ,,Zij hebben net als wij al een tijd de zekerheid van het spelen van de nacompetitie doordat ze de tweede periode hebben gewonnen. Het was voor TAC’90 niet mogelijk om vooraf een wedstrijd van de tegenstander te bekijken”, aldus Van der Padt. Op de laatste speeldag kwamen nog vijf ploegen in aanmerking om de opponent van TAC’90 te worden.

Anticiperen

De verwachting van Van der Padt is dat beide ploegen, die elkaar niet kennen, hun eigen spel zullen willen spelen en daarop moeten anticiperen en dat er ook zeker een stukje spanning een rol zal spelen. Wie daar het beste mee omgaat en de vorm van de dag heeft zal bepalend zijn. In de openingsfase zal het even ‘ontdekken’ zijn wat de intenties zijn.

TAC’90 mist twee spelers die er de afgelopen wedstrijd(en) ook niet bij waren, maar heeft voldoende mogelijkheden om dit op te vangen. Wel is er één cruciale positie die een twijfelgeval is. Welke speler dat is houdt Van der Padt liever voor zichzelf.

Lees verder