Stad Delft Bokaal: Wippolder net als vorig seizoen toernooiwinnaar

Voor de vierde maal veroverde Wippolder de Stad Delft Bokaal. De formatie van trainer Mark Moen voldeed aan de verwachtingen en won al haar drie duels, maar wel met moeite. In de finale werd DHC verslagen.

Tekst: Alex Pronk     |     Foto’s: Alex Pronk, Rob Römer & Wouter Dill

Poule FA

Ariston’80 – SEP 0-3

De Delftse studenten verloren terecht van organisator SEP.  Het eerste doelpunt werd zeer fraai ingekopt door good-old Sander Bouwens. Uit een steekbal van Sander Groen schoot Marco van Blitterswijk in een één-op-één situatie de bal onder de doelman van Ariston’80 door. Jeroen Hoornweg scoorde het derde en het laatste doelpunt voor SEP.

DHC – Ariston’80 3-0

DHC had afgelopen dinsdag moeite om te scoren, maar had daar geen last van tegen Ariston’80. DHC had geen kind aan de ploeg van trainer Martin van der Graaf gezien de 3-0 overwinning. Namens DHC scoorden Quinten van ‘t Hoog, Giorgen Augostien en Junior Okorocha (strafschop).

SEP – DHC 0-1

In een van SEP-zijde goede partij was DHC toch nipt te sterk: 0-1. Doelpuntmaker Quinten van Zweden was de gelukkige en schoot DHC als groepswinnaar van poule FA naar de finale.

Poule FB

Full Speed – DHL 2-0

Full Speed had de overhand tegen het DHL van trainer Tayyab Chaudhry. Al na acht minuten spelen gaf Pierre van Zadelhoff een goede pass op Jacco Wevers, die van dichtbij scoorde. Jacco Wevers kopte in de dertiende minuut ook hard de 2-0 eindstand binnen.

DHL – Wippolder 1-3

(Foto’s: Rob Römer)

Na tien minuten spelen kwam DHL onverwachts op voorsprong. Uit de eerste echte aanval van de wedstrijd kon Nick Verhaar de openingstreffer scoren. Wippolder moest een tandje erbij zetten. Veel doelpogingen werden gemist tot Daley Uythof gefrustreerd hard de bal in het netje deponeerde: 1–1. In de blessuretijd pakte Wippolder alsnog de winst. Berto de Vree schoot de 1-2 binnen, waarna Rob Overvliet het duel uiteindelijk definitief besliste: 1–3.

(Foto’s: Wouter Dill)

Wippolder – Full Speed 1-0

In dit duel werd een pittige strijd uitgevochten. Beide ploegen maakten veel overtredingen, maar het duel liep zeker niet uit de hand. In de laatste minuut werd het de beslissende treffer gescoord. Uit een lange bal mocht Casper Spaan op de uitkomende Full Speed-doelman Reinder Pull afgaan. Spaan wist de doelman simpel te passeren en de bal in het lege doel schieten: 1–0.

3e/4e plaats: SEP – Full Speed 2-3

SEP en Full Speed waren als tweede in hun poule geëindigd en mochten door het nemen van strafschoppen vechten om de derde plaats. De mannen van trainer Frank Verhaar wonnen de serie met 3–2 van SEP. De laatste strafschop van Jeroen Hoornweg (SEP) was te zwak om doelman Reinder Pull te verrassen.

(Foto’s: Alex Pronk)

Finale DHC – Wippolder 1–2

DHC kwam met dertig seconden op de klok al op voorsprong. Uit een zeer snelle aanval scoorde Quinten van Zweden zijn tweede treffer van de dag. Weer moest Wippolder achter de feiten aanlopen. DHC liet goed georganiseerd spel zien en maakte het Wippolder lastig.

Na vele aanvallen en foutjes scoorde verdediger Colin Venema de gelijkmaker 1–1.  Ruim in de extra tijd kreeg Wippolder na een handsbal een strafschop toegewezen. Aanvoerder Daley Uythof gaf DHC-doelman Oussama Zayzaoui het nakijken: 1–2.