Sterk gewijzigd ADO Den Haag-team buigt in besloten oefenduel voor NEC

Voor ADO Den Haag stond er donderdagmiddag in Stadion De Goffert in Nijmegen in het competitieloze weekend een besloten oefenduel op het programma tegen Eredivisionist NEC. Teams hielden elkaar aardig in evenwicht, maar de thuisploeg trok uiteindelijk – na een 2-0 ruststand – met 3-0 aan het langste eind.

Trainer Darije Kalezic had zijn team gewijzigd in vergelijking met het basisteam dat afgelopen zondag won van Jong AZ. Deels om spelers minuten te laten maken, deels omdat spelers interlandverplichtingen hadden. Zo stond bij de Hagenaars tussen de palen Onder 21-doelman Thijmen de Koning. Hugo Wentges en Tyrese Asante zijn op stap met Jong Oranje en Kilian Nikiema zit bij de selectie van Burkina Fasso. Derde doelman David van de Riet is geblesseerd. Ook Rafael Struick en Dhoraso Klas hebben interlandverplichtingen.

Vrije trap

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en kreeg via de van Arsenal overgekomen Joel Ideho een mogelijkheid, maar zijn inzet ging over het Nijmeegse doel. Na ruim tien minuten kwam NEC beter in de wedstrijd. Halverwege het duel kwamen de gastheren aan de leiding uit een ‘dood spelmoment’. Uit een vrije trap schoot routinier Lasse Schöne de bal perfect binnen: 1-0. In het laatste kwartier voor rust leek ADO Den Haag nog een keer gevaarlijk te worden, maar Ideho werd vastgehouden en weg was de kans. NEC kwam nog wel op een 2-0 voorsprong via Kodai Sano, die op aangeven van Olden Larsen Thijmen de Koning het nakijken gaf.

Stift

NEC kende een goed begin van het tweede bedrijf, want al binnen vijf minuten stond de 3-0 op het scorebord via Pedro  Marques. Bij ADO Den Haag was Matteo Waem in de rust in de kleedkamer achtergebleven en voor hem kwam Daryl Werker binnen de lijnen. Al snel in de tweede helft kwam ook ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Amir Absalem (foto) leek voor de Hagenaars te gaan scoren. Allen voor doelman Robin Roefs stiftte hij de bal, maar het speeltuig werd nog voor de lijn door verdediger Mathias Ross weggehaald. Trainer Kalezic wisselde na dik een uur spelen zes spelers. Ook nieuweling Vigen mocht zijn eerste minuten maken voor ADO Den Haag. Jort van der Sande was, na voorbereidend werk van Henk Veerman, dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de lat. Gescoord werd er niet meer, zodat het oefenduel een 3-0 eindstand kende.

ADO Den Haag komt dus dit weekeinde niet in actie en daarna volgen er twee uitduels op rij. Vrijdag 15 september tegen FC Groningen en maandag 18 september FC Eindhoven.