ADO Den Haag legt bij MVV al vroeg basis voor ruime overwinning

Na het 1-1 gelijke spel vorig week thuis tegen Telstar deed ADO Den Haag vrijdagavond goede zaken in De Geusselt in Maastricht door met duidelijke cijfers (0-3) te winnen van MVV. Deze stand was overigens bij rust al bereikt. Voor MVV was het de vierde nederlaag op rij, terwijl ADO Den Haag nu zes wedstrijden op rij niet heeft verloren.

Tekst: Ton Beije          |      Foto’s: Orange Pictures

In de basis had trainer Darije Kalezic een plaats ingeruimd voor Tyrese Asante. Hij speelde in de plaats van Justin Ché. ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken. Al na drie minuten namen de bezoekers de leiding. Een hoekschop van Daryl van Mieghem werd net voor de tweede paal ingekopt door Jort van der Sande, die daarmee doelman Matthys het nakijken gaf: 0-1. Vijf minuten later kon de Haagse aanhang weer juichen. Nu bediende Daryl van Mieghem de op rechts meegekomen verdediger Henri Koudossou, die alle gelegenheid had om de korte hoek uit te zoeken en zijn ploeg op 0-2 te zetten.

Een lekker begin voor de Hagenaars, die echter MVV na twintig minuten zagen scoren via eigen verdediger Bart van Hintum. De treffer werd echter door scheidsrechter Vos geannuleerd op aangeven van zijn assistent langs de lijn vanwege een buitenspelgeval daaraan voorafgaand. Het zou voor rust nog comfortabeler worden voor de brigade van Kalezic. De bal werd op het middenveld onderschept, Jort van der Sande stuurde met een prima steekbal Daryl van Mieghem weg, die al had gezien dat doelman Matthys uit zijn doel was gekomen en vervolgens fraai de 3-0 binnenschoot.

MVV wilde natuurlijk na de thee proberen de bakens enigszins te verzetten, was ook regelmatig op de helft van ADO Den Haag te vinden, maar zag geen kans een bres te slaan in de Haagse defensie. Doelman Kilian Nikiema gaf echter geen krimp en hield simpel de nul vast. In aanvallend opzicht waren er voor de bezoekers in de slotfase nog wat mogelijkheden, maar het bleef in Maastricht bij 0-3.

Door dit resultaat is ADO Den haag nu opgeklommen naar een tweede plaats, op vier punten van Roda JC, dat niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij De Graafschap. Komende vrijdag komt TOP Oss, de ploeg van oud-ADO-trainer Ruud Brood op bezoek in het Bingoal Stadion, aanvang 20.00 uur.