Vrouwen 2B/2C: SEP en DSVP haken aan bij koploper VVAC, nederlaag voor RKAVV

In de tweede klasse B moest RKAVV de punten achterlaten in Alphen aan den Rijn. In poule C liepen SEP en DSVP dankzij overwinningen in op koploper VVAC, dat door XerxesDZB op een gelijkspel werd gehouden. Ariston’80 verloor op eigen veld van IFC.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

ARC VR – RKAVV VR

De Leidschendamse vrouwen moesten in de eerste twintig minuten al twee tegentreffers incasseren. Halverwege de eerste helft bracht Romy van der Helm de spanning terug in het duel: 2-1. Op slag van rust kreeg RKAVV een enorme kans op de gelijkmaker, maar kon die niet verzilveren. Na de thee liep ARC al snel uit naar 4-1, waarna Brechje van der Steen in de 53e minuut tekende voor de 4-2. Kort daarna gooide ARC het duel definitief op slot: 5-2. In het laatste half uur werd niet meer gescoord.

2e klasse C

DSVP VR – VVOR VR

Op Sportpark de Groene Wijdte boekte DSVP een nipte overwinning op VVOR. Al na 21 minuten spelen opende Laura Sterre Aalmans de score op aangeven van Danique van der Klugt. In het restant van het duel waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer: 1-0. DSVP bezet nu de vierde plaats met elf punten uit vijf duels.

SEP VR – Kloetinge VR

Het Delftse SEP was voor de rust al zeker van de overwinning. Anique de Groot opende de score voor het team van trainer Gragory Dasburg (foto) waarna Nina de Letter voor de 2-0 tekende. SEP bleef de aanval zoeken en kon door goals van Ellie Danilewicz en Nina de Letter weglopen naar een 4-0 ruststand. In de tweede helft kon Emy van Velsen namens Kloetinge de stand een nog iets dragelijker aanzien geven: 4-1.

Ariston’80 VR – IFC VR

IFC was in de eerste helft de bovenliggende partij en kon dat uitdrukken in twee treffers. Na de rust was het al snel weer raak voor de bezoeksters, waardoor de stand 0-3 werd. Een kwartier voor tijd scoorde Susanne Epema de 1-3 en bleef Ariston’80 aandringen. Vlak voor tijd werd Marina Dielen in de zestienmeter neergelegd en scoorde Aniek Vankan de 2-3 vanaf de stip. Vanaf de aftrap scoorde IFC gelijk de 2-4 en was het duel beslist.

 

Lees verder