Vrouwen Eredivisie: ADO Den Haag Vrouwen pakt in slotminuut alsnog gelijkspel

ADO Den Haag Vrouwen leek in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met lege handen te blijven staan. De Limburgse vrouwen kwamen voor rust op voorsprong en hielden die heel lang vast. Pogingen na rust om de score uit te bouwen mislukten. De thuisploeg zag echter nog kans op de valreep langszij te komen en alsnog een punt te bemachtigen: 1-1.

Tekst: Ton Beije       |        Foto’s: Franca Dobbe

Fortuna Sittard nam in het competitieduel in het Bingoal Stadion tegen ADO Den Haag in de aanvangsfase het initiatief. Dat resulteerde al snel in mogelijkheden om de score te openen. Charlotte Hulst schoot in kansrijke positie naast het Haagse doel en even later was ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd alert en bracht op tijd redding om een Limburgse treffer te voorkomen. Die kwam er echter toch halverwege de eerste helft. Alieke Tuin schoot uit een vrije trap de bal langs Lorsheyd, die mogelijk bij die treffer niet helemaal vrijuit ging: 0-1.

ADO Den Haag deed af en toe wel een poging om iets terug te doen. Zo werd een schot van Manon van Raay een prooi voor keepster Diede Lemey van Fortuna Sittard. Met die 0-1 stand brak ook de rust aan. ADO Den Haag wist dat het na de doelwisseling de bakens moest verzette om het duel nog succesvol af te sluiten. ADO Den Haag startte na rust ook beter en kreeg een mogelijkheid via Lobke Loonen, maar haar schot verdween naast het Limburgse doel.

Na dik een uur op de klok leek Fortuna Sittard het duel in het slot te gooien, maar Chandra Davidson kon net niet het beslissende tikje geven om haar ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten. Ook de Belgische spits Tessa Wullaert kreeg een kans, maar nu was keepster Barbara Lorsheyd paraat en hield haar ploeg in de wedstrijd. Ook Hanna Huizinga had de 0-2 op de schoen, maar faalde. En dan zeggen de voetbalwetten, als je zelf de trekker niet over haalt, dan scoort de tegenstander wel. En dat gebeurde ook in het Bingoal Stadion, waar Lobke Loonen in de slotminuut alsnog de gelijkmaker op het scorebord zette: 1-1.