Jeugdopleiding ADO Den Haag bij zes beste van ons land, Westlandia en Quick scoren goed bij de amateurclubs

De jeugdopleiding van ADO Den Haag behoort tot beste zes opleidingen in ons land, zo blijkt uit de jaarlijkse lijst van Sportlicht.nl. ADO neemt op deze lijst een zesde plaats in met een score van 9.93.

Tekst: Peter Petit

De lijst van beste jeugdopleidingen in ons land wordt bij de BVO’s  aangevoerd door PSV en Feyenoord, met allebei een score van 9.99. AFC Ajax en AZ staan gezamenlijk op plek 3 en 4 met een puntenaantal van 9.98, nog voor FC Utrecht met 9.94 en het als zesde geplaatste ADO met 9.93.

Amateurclubs

Bij de amateurs behoren regioclubs Westlandia en Quick tot de beste 15 opleidingen in Nederland, zo blijkt uit de ranglijst van top-500 jeugdopleidingen in ons land. Westlandia staat 11e, Quick staat net één plaats onder de Westlanders op nummer 12. Andere regioclubs in de top-50 zijn HBS op nummer 24, Quick Boys op 27, Forum Sport op nummer 37, Wilhelmus op 43 en Excelsior Maassluis op nummer 45. Alphense Boys voert wat betreft de amateurclubs de lijst aan. De vereniging uit Alphen aan den Rijn komt tot een puntenaantal van 9.95. De score van Westlandia is 9.74, Quick komt uit op een score van 9.73, HBS op 9.60. Vriendenschaar uit Culemborg sluit de rij van de top-500 met 6.00 punten, vier punten minder dan de nummer 498 op de lijst, Laakkwartier.

De ranglijsten van sportlicht.nl bij zijn gebaseerd op de resultaten van de O13-1 tot en met de O19-1. Voor elke leeftijdscategorie worden alle clubs van ons land gerangschikt op basis van competitieniveau en competitiestand, waarna voor elke club een gemiddelde score wordt bepaald. Klik HIER voor de volledige ranglijst van Sportlicht.nl

Lees verder