Minoun Mahi keert met De Graafschap terug naar geboorteplaats

Het competitieduel van ADO Den Haag vanavond tegen De Graafschap betekent de terugkeer van Superboer Mimoun Mahi (foto) naar zijn geboorteplaats en tevens de plaats waar hij leerde voetballen.

Tekst: Peter Petit

SC REMO was zijn eerste club, gevolgd door HSV Escamp en Quick Den Haag. In 2011 stapte Mahi over naar de jeugd van Sparta, waar hij in 2012 ook zijn eerste profcontract zou tekenen. Na twee jaar Sparta volgde vijf jaar FC Groningen en één jaar FC Zürich. Na een jaar in Zwitserland tekende de aanvaller een contract voor vier seizoenen bij FC Utrecht, dat hem in januari 2023 verhuurde aan SC Cambuur, waarmee Mahi aan het einde van het seizoen degradeerde naar de Eerste Divisie. Afgelopen zomer liet FC Utrecht Mahi weten niet meer met hem verder te willen, waarna hij bij De Graafschap een contract voor drie jaar tekende.

Geen basisplek

Vrijdag zal Mahi niet in de basis beginnen, maar op de bank in gezelschap van een andere routinier bij de ploeg uit Doetinchem, Ralf Seuntjens. Hoofdtrainer Jan Vreman kan in het duel tegen ADO geen beroep op de aan zijn knie geblesseerde Alexander Büttner. Ook Jan Lammers, Giovanni Büttner en Rio Hillen missen deze wedstrijd vanwege blessures. Levi Schoppema is de vervanger van Alexander Büttner op de linksbackpositie in dit voor beide teams belangrijke duel. ADO Den Haag is de nummer drie, de Superboeren staan vierde in de KKD.

Arbitrage

Scheidsrechter van dienst is Joey Kooij, daarbij geassisteerd door het Haarlemse arbitrage-talent Murat Kücükerbir en Jari de Koning uit Wijk bij Duurstede. Het trio krijgt daarbij hulp van vierde official Preston Henshuijs.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder