3e klasse A: BSC’68 klimt naar tweede plaats na nipte zege op Zwammerdam

De ploeg van BSC’68-trainer Abdullah Sari begon sterk aan de wedstrijd en legde binnen een half uur de basis voor de uiteindelijke overwinning. In de tweede helft voerde Zwammerdam de druk op en kwam BSC’68 met tien man te staan. De ploeg uit Benthuizen hield stand en sleepte een 2-1 zege uit het vuur.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De eerste kans van de wedstrijd was voor Zwammerdam, maar het schot miste doel. Zes minuten later was het raak voor de thuisploeg. Joep van Stralen werd de diepte ingestuurd waarna hij alleen op het Zwammerdamse doel af kon lopen. Van Stralen bleef koel en gaf doelman Jaimy Groenen het nakijken: 1-0. Justin Bons (Zwammerdam) deed in de eerste helft meerdere pogingen om iets aan de stand te veranderen, maar geen van zijn pogingen leverde een score op. Een kwartier voor de rust schoot Lody Dijkhuizen op de lat. De 16-jarige Romé Thies scoorde een minuut later de 2-0.

In de tweede helft had BSC’68 het moeilijker dan in de eerste en kwam het minder toe aan aanvallen. Zwammerdam zette steeds meer druk. Hierdoor werden vaker felle duels afgewerkt en vielen er gele, maar ook twee rode kaarten.

Een half uur voor tijd mocht Jelle Verhoeff invallen. Lang heeft Verhoeff niet op het veld gestaan, want na één minuut moest hij het veld alweer verlaten met een rode kaart na een forse overtreding. De duels werden hierna steeds onaangenamer. Met tien man moest de thuisploeg steeds verder in de verdediging. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg de aanvoerder van Zwammerdam ook rood, nadat hij zijn tweede gele kaart pakte. Uit een strafschop kon Zwammerdam in de 77e minuut op 2-1 komen. Justin Bons was trefzeker vanaf elf meter. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en was BSC’68 alsnog drie punten rijker.