HV Toernooi – Halve Maan Cup: Lyra bereikt kwartfinale ten koste van Quick (za)

Als zevende club plaatste Lyra zich voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup. In de Lier was de thuisploeg de zaterdagformatie van Quick nipt te slim af. KMD en DHL strijden volgende week om de laatste plek bij de laatste acht.

Derdeklasser Lyra had de overhand in de eerste helft tegen Quick, dat een niveau lager acteert. Tien minuten voor de rust kon de formatie van trainer Martin de Mooij (foto) de score openen. Een afstandsschot van Larry Paauwe verdween in de touwen van het Haagse doel. Met de 1-0 op het bord werd de rust bereikt.

Kansen

Quick kreeg na de thee de mogelijkheden om te scoren in de openingsfase. De eerste kans leverde nog weinig op, maar de tweede doelpoging in de 52e minuut leverde de 1-1 van Yaya N’diaye op. De vreugde duurde niet lang aan de zijde van de bezoekers. Zeven minuten later zorgde Dyon Lemckert voor een nieuwe voorsprong voor Lyra: 2-1.

Counter

Quick deed er alles aan om nog op gelijke hoogte komen, waardoor Lyra alleen nog op de counter kon spelen. De Haantjes kregen kansen, maar konden ze net als in de competitie niet verzilveren, waardoor de nederlaag niet voorkomen kon worden. Door de 2-1 zege neemt Lyra het nu op tegen de studenten van Ariston’80.