1e klasse C: TAC’90 houdt punt over aan duel met Voorschoten’97

Zowel TAC’90 als Voorschoten’97 zijn nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie. In het belangrijke duel stond veel op het spel. Beide teams moesten genoegen nemen met een punt.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Alex Pronk

De eerste kans in het duel was voor Voorschoten’97. Het schot van Nasim el Khiraoui ging echter over het doel heen. Daarna was het de beurt aan TAC’90-speler Soeredj Angoelal om de bal over het doel heen te koppen. Met bijna een kwartier op de klok was het raak voor de bezoekers. Mohamed Maatoug schoot uit een voorzet van links de 0-1 binnen. Maatoug beging voorafgaand aan het doelpunt een overtreding op de doelman van TAC’90, maar de arbiter Ed Pieterman was niet gevoelig voor de Haagse protesten.

Het spel golfde op en neer. Thom Wijnalda kreeg tien minuten voor de rust een goede kans, maar ook nu ging de bal over het doel heen. Vlak voor de rust kreeg TAC’90 nog twee mogelijkheden. Uit een vrije trap van Randell Labordus werd de bal bij de tweede paal door Haafid Laari naast gekopt. Kort daarna zag Rensy Barradas zijn inzet op doelman Stephan van der Niet stranden.

Zes minuten na de hervatting belandde een schot van Mo el Ousrouti in de handen van doelman van Voorschoten’97.  Van der Niet redde daarna ook fraai op een inzet van Labordus. Een handsbal van Mohamed Maatoug leverde TAC’90 een strafschop op. Rensy Barradas schoot vanaf elf meter de 1-1 binnen. Voorschoten’97 zag nog een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel en in blessuretijd schoot Mo el Osrouti de bal voorlangs. De stand bleef 1-1.