O23 1B: Westlandia wint derby van VELO, HBS onderuit op Craeyenhout

HBS verloor op eigen veld door individuele fouten van Kozakken Boys en is inmiddels naar de zesde plaats afgezakt. De Westlandse strijd tussen Westlandia en VELO eindigde voor de tweede keer dit seizoen in een zege voor de Naaldwijkers.

VELO O23 – Westlandia O23

Westlandia zette meteen hoog druk en wilde zo snel mogelijk in balbezit komen. Dit lukte de Naaldwijkers aardig, maar de eerste grote kans was voor VELO. Westlandia nam het initiatief zonder echt grote kansen te creëren en VELO kwam er soms venijnig uit. Tot doelpunten kwamen beide ploegen niet, totdat slecht uitverdedigen van VELO leidde tot een treffer van Samuel Kucharik halverwege de eerste helft: 0-1. Een domper voor VELO, dat zich nog voor de rust herpakte met een goed ingeschoten vrije trap door Dylan Minnema (foto): 1-1.

Na de rust was VELO de bovenliggende partij en lag de 2-1 op de loer. De bal wilde er echter niet in. Westlandia kreeg een strafschop, nadat na een overtreding de arbiter zijn assistent liet staan. Pascal de Zwart schoot de 1-2 binnen. Het duel bleef spannend. Vijf minuten voor tijd kreeg Dylan Minnema een rode kaart en kwam VELO daardoor met tien man te staan. De stand bleef 1-2.

HBS O23 – Kozakken Boys O23

Ondanks dat het grootste gedeelte van de wedstrijd het veldoverwicht duidelijk voor HBS was, trok de thuisploeg toch aan het kortste eind. Met name slordigheden aan de bal en individuele fouten deden de club de das om. In de eerste helft kwam Kozakken Boys op 0-1 nadat het op de helft van HBS de bal veroverde en door kon steken. De ploeg uit Werkendam kon vervolgens ook nog de 0-2 op het bord zetten. De kansen waren daarna voor HBS. Uit een aanval uit het boekje werd een voorzet van Justus van Kulk door Stan van Dijk binnen gewerkt.

In de tweede helft was HBS het meest gevaarlijk met twee grote kansen voor Stan van Dijk en hield Kozakken Boys zich voornamelijk bezig met tijdrekken en het tempo uit het spel halen. De bezoekers maakten uiteindelijk, na wederom een individuele fout, de 1-3 wat ook de eindstand was.