O21: ADO Den Haag O21 sluit het seizoen af met winst

ADO Den Haag O21 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen bij Almere City FC. Het werd 1-2 na een 1-0 stand bij rust. Voor ADO Den Haag was het seizoen al afgelopen na het gelijke spel van afgelopen zaterdag in Tilburg bij Willem II O21.

Tekst: Glenn Duijzer

Almere City FC O21 had nog een kleine kans om ook kampioen te worden van de voorjaarscompetitie. Dan moesten Feyenoord O21 en PEC Zwolle O21 beide verliezen. PEC Zwolle O21 verloor ook met 3-1 op bezoek bij FC Groningen O21, maar de Rotterdammers wonnen met 1-4 op bezoek bij Willem II O21.

Finale

De finale om het kampioenschap van Divisie 1 gaat tussen Almere City FC O21 en Feyenoord O21. Een datum en plaats van handeling is nu nog niet bekend. De winnaar maakt kans op promotie naar de Tweede Divisie.

Wissels

Ondanks diverse kansen voor de spelers van trainer Gerard van Ruitenburg was het Almere City, dat de score opende na zesentwintig minuten via Jeffrey Puriel. Deze stand bleef tot de rust onveranderd. In de rust vond er aan Haagse zijde een tweetal wissels plaats. De van een blessure terugkomende Benjamin Reest maakte plaats voor Aiman Achemlal en Sam Li verliet het veld voor de van een blessure terugkerende Azeddine Annamousi.

Haags Kwartiertje

Aan het wedstrijdbeeld veranderde niet veel en ook in Almere was het Haags Kwartiertje goed voor een ommekeer. Na goed opjagen van Nino Noordanus wist de verdediger Guiting niet meer wat hij met de bal moest doen. Daar kon Fabian Shahaj (foto) dan ook optimaal van profiteren door de terugspeelbal te onderscheppen en doelman Stijn Keller in een één tegen één situatie uit te spelen: 1-1.

In de extra tijd werd het nog beter. Na een mooi uitgespeelde aanval via Nino Noordanus, Evan Rottier en Reinders, waarbij de laatste de bal bij de eerste paal op de inlopende Nick Broekhuizen plaatste. Dat buitenkansje liet de Haagse aanvoerder niet onbenut en scoorde de winnende en laatste treffer van seizoen 2021-2022 voor ADO Den Haag O21.

Opstelling ADO Den Haag O21

Van de Riet, Roethof, Li (46. Annamousi), Van Breemen, J. Mulder, Reemst (46. Achmelal), Shahaj, Reinders, Noordanus, Broekhuizen, Rottier.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder