Elias Bardi (ADO Den Haag) tekent eerste profcontract bij FC Utrecht

Aanvaller Elias Bardi (foto) heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De 17-jarige spits komt over van ADO Den Haag en heeft zich voor drie seizoenen aan de Utrechtse FC verbonden. Bardi start bij de Domstedelingen in het O18-team.

Bardi doorliep diverse lichtingen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij zich telkens heeft bewezen als een aanvaller die buitengewoon slagvaardig is in het zestienmetergebied van de tegenstander. Hij begon dit jaar nog in het O17-team van de Hagenaars, maar werd al snel doorgeschoven naar de O18-ploeg. In die lichting stroomt de spits na de zomerstop ook in bij FC Utrecht.

Aanspeelpunt

,,Elias is een fysiek sterke spits, die kan fungeren als een aanspeelpunt. Hij is technisch vaardig en kan een tegenstander passeren”, omschrijft Hoofd Opleidingen Robin Pronk van FC Utrecht de aanvaller. ,,Daarbij heeft hij ook diepgang gekoppeld aan snelheid. Hij is scherp in de zestienmeter en gefixeerd op het maken van goals. Als spits is hij al vrij compleet. Samen met Elias gaan we de komende jaren aan de slag met het door ontwikkelen van zijn vaardigheden.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: FC Utrecht)

Lees verder