Sjaak Polak verlengt contract bij ADO Den Haag Vrouwen

|||

ADO Den Haag Vrouwen en Sjaak Polak hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging. De hoofdtrainer van ADO Vrouwen zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract. Zodoende is en blijft Polak tot medio 2022 aan de club verbonden.

Foto’s: Eric de Wit

Polak is bezig aan zijn tweede seizoen in Den Haag. Met het bereiken van de kampioenspoule in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de halve finale van de TOTO KNVB Beker (die komende zaterdag , live wordt uitgezonden op ESPN) kent de hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen een uitstekend seizoen.

Vóór zijn trainersloopbaan speelde Polak onder meer bij Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta. Na zijn betaald voetbalcarrière is Polak zich op zijn trainerscarrière gaan richten. Na GDA en twee seizoenen bij SJC is de 45-jarige oefenmeester sinds 2019 eindverantwoordelijke voor de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen.

Polak is verheugd met het signaal vanuit de club: ,,Ik ben blij en vereerd dat ik mijn contract mag verlengen. Vorig seizoen werd abrupt afgebroken door de Coronacrisis, maar dit seizoen hebben we de draad weer kunnen oppakken. We hebben met deze spelersgroep echt iets moois neergezet, maar we zijn er nog niet. We willen van dit mooie seizoen, een fantastisch seizoen maken en daar ligt onze focus op. Ik ben hier nog niet klaar.’’

Voorzitter Kees Punt is blij met de nieuwe verbintenis. ,,Wij zien het feit dat Sjaak zijn contract bij ons wil verlengen, als een blijk van waardering en vertrouwen van hem in de ADO Vrouwen-organisatie, en daar zijn we blij mee. Omgekeerd zijn ook wij overtuigd van de kwaliteiten van Sjaak. Hij is een echt “mensen-mens”, met veel humor, werkt optimaal samen met iedereen binnen onze club, maar heeft ook de kwaliteiten die wij graag zien bij een hoofdtrainer van ADO Vrouwen. Hij brengt passie en strijd, geeft de meiden vertrouwen en maakt ze beter. Daarnaast heeft hij van de spelersgroep een echt team weten te maken. Dat zie je allemaal terug op het veld. Zoals gezegd, we zijn blij met deze contractverlenging en zien uit naar weer een mooi seizoen.”

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Lees verder